Zweeds Tele2 breekt met Internet-tarieven

Eigen netwerk moet Europa veroveren

Dit artikel delen:

Het Zweedse telecommunicatie-bedrijf Tele2 zegt volgend jaar de goedkoopste Internet-abonnementen van Nederland te gaan introduceren.

Bovendien is deze nieuwe concurrent van PTT Telecom van plan binnen twee jaar eveneens telefonie via Internet aan te bieden tegen een tiende van het huidige tarief voor internationaal bellen.
Tele2 zegt ook kwalitatief tot grote verbeteringen in staat te zijn. Momenteel is het al mogelijk via Internet te bellen, maar de kwaliteit van de gesprekken is zeer matig. Ook komt het vaak voor dat verbindingen worden verbroken.
Het Zweedse bedrijf profileert zich voorlopig nog als een echte prijsvechter. Vanaf begin deze maand biedt men particulieren en bedrijven de mogelijkheid goedkoper interlokaal en internationaal te bellen. Ook naar mobiele telefoons bellen zou goedkoper kunnen.
Anders dan concurrenten als Worldcom richt Tele2 zich ook op de particuliere markt. Het bedrijf heeft in Zweden en Denemarken al het nodige marktaandeel veroverd.

Eigen netwerk

Het telefoonverkeer van Tele2 loopt gewoon via de eigen PTT-telefoonaansluiting. Alleen moet voor het normale nummer de cijfercombinatie 16-0-2 worden ingetoetst. Door het kiezen van deze toegangscode wordt ieder telefoongesprek of elke telefax rechtstreeks via het Tele2-netwerk verwerkt zonder dat de gebruiker daar verder iets van merkt.
Tele2 wil binnen enkele jaren een geheel eigen netwerk in Nederland installeren dat onafhankelijk staat van de PTT. Dit gebeurt door middel van een nieuwe techniek die momenteel in Zweden bij duizend huishoudens en bedrijven wordt uitgetest. Tele2 zal het komende jaar vergelijkbare diensten gaan aanbieden in Italië, Frankrijk, Duitsland, België en Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.