Verzelfstandiging Casema volgens Jorritsma farce

Dit artikel delen:

DEN HAAG - De Koninklijke PTT Nederland (KPN) speelt hoog spel met de weigering haar meerderheidsbelang in de kabelmaatschappij Casema van de hand te doen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zou graag zien dat KPN de directe controle over Casema opgeeft. Minister Jorritsma heeft al laten weten dat anders de aanvraag van Casema voor een vergunning om regionaal telecommunicatie-diensten te mogen verzorgen in gevaar komt.

KPN wil Casema wel verzelfstandigen, maar het ministerie denkt dat dit een farce is. Ook na verzelfstandiging zou KPN de touwtjes in handen houden. Zolang het een dikke vinger in de pap houdt bij de grootste kabelexploitant van Nederland kan er geen echte concurrentie op de markt voor spraaktelefonie via de kabel komen, zo vreest het ministerie. Jorritsma heeft deze week een brief naar de Kamer gestuurd waarin haar standpunt nog eens met kracht wordt uitgedragen.
Tot voor kort leek het er op dat KPN en Philips hun kabelbelangen zouden bundelen. Het PTT-bedrijf zou dan nog maar een minderheidsbelang in Casema aanhouden. Maar tot ongenoegen van Philips ketste het samengaan af. Om het ministerie tevreden te stellen bood KPN daarop aan Casema in een structuurvennootschap onder te brengen. Maar ook in die vorm houdt KPN het voor het zeggen bij Casema, zo vindt het ministerie. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-25T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.