Nog geen geld voor E-Gem

Dit artikel delen:

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zoekt nog altijd financiering van het gemeentelijk aandeel in 'E-Gem'. Dit najaar wil men meer duidelijkheid hebben.

Begin april besloten VNG en rijk tot samenwerking om e-government bij gemeenten te bevorderen. Daartoe wordt een programma 'van en voor gemeenten' uitgedacht bij de stichting Ictu, in gelijke delen te financieren door rijk en gemeenten. Een globale begroting raamde de kosten op negen miljoen euro per jaar.
Het VNG-bestuur besloot eerder daarvoor niet te putten uit het Gemeentefonds, omdat het geen precedent wilde scheppen. Sindsdien zijn andere opties in onderzoek, zoals kleiner beginnen en later aanvullende financiering regelen. VNG wil dit najaar zicht hebben op een oplossing.
Intussen werkt het eind dit jaar aflopende Ictu-programma OL2000, waarop de doelstellingen van E-Gem gedeeltelijk aansluiten, met VNG aan een bedrijfsplan. Dat vermeldt zaken als best practices verspreiden, kennis uitwisselen, over ict-inzet adviseren, referentiemodellen en standaarden ontwikkelen, en 'gedeelde diensten' organiseren (gemeenten delen steeds vaker hun ict-voorzieningen).

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.