Europees geld beschikbaar voor telematica-projecten

Dit artikel delen:

DEN HAAG - Binnenkort kunnen weer voorstellen worden ingediend in het kader van het Europese R&D-programma Telematica Toepassingen. De Europese Commissie stelt hiervoor zo'n 460 miljoen gulden beschikbaar. Op 7 november vindt er in het Rotterdamse World Trade Center een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen die overwegen projectvoorstellen in te dienen.

Telematica Toepassingen maakt deel uit van het zogeheten Vierde Kaderprogramma Onderzoek, Technologie-ontwikkeling en Demonstratie, dat de Europese Commissie in 1994 startte met een looptijd van vier jaar. Toen werd 424 miljoen ECU aan subsidie toegekend aan projecten op het gebied van telematica-toepassingen. Er was massale belangstelling vanuit Nederland. Bijna 36 miljoen ECU (8,4% van het beschikbare budget) kwam terecht bij Nederlandse projecten.
Vanaf december is er de gelegenheid om voor de tweede -en laatste- keer voorstellen in te dienen. Volgens ir L. van Werkhoven van EG-Liaison, de organisatie die de voorlichtingsbijeenkomst in samenwerking met een aantal ministeries en de Europese Commissie organiseert, zal het werkprogramma enigszins worden bijgesteld. Op dit moment zijn de aan- en bijstellingen echter nog niet bekend. Van Werkhoven hoopt deze op de voorlichtingsbijeenkomst te kunnen meedelen. In ieder geval is wel bekend dat er een nieuwe sector aan het programma wordt toegevoegd: 'Digital Sites'. Het gaat hier om projecten die betrekking hebben op het ontwikkelen van informatiediensten voor grootstedelijke infrastructuren. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-18T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.