Besluit glasvezel Amsterdam later

Dit artikel delen:

De gemeente Amsterdam krijgt pas over enkele weken uitslag van de Europese Commissie of het alle gebouwen in de hoofdstad de komende jaren van glasvezel mag voorzien.

Dit zegt Dirk van der Woude, medewerker van Citynet, de ontwikkelingsmaatschappij die de aanleg van het Amsterdamse glasnet in goede banen leidt. Volgens Van der Woude komt er pas toestemming vanuit Brussel als de gemeente alle partijen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf, de apparatuur en diensten voor de belichting van dit netwerk en de dienstenlaag heeft aangewezen. Hij verwacht dat deze opdrachten dit najaar rondkomen. De Volkskrant meldde vorige week onterecht dat het ministerie van Binnenlandse Zaken al toestemming had gegeven voor de aanleg. "De Commissie gaat de opzet van het glasnet pas op onterechte staatssteun toetsen als alles rond is. Daar hebben Nederlandse ministerie weinig mee van doen. De gemeente ziet dit oordeel uit Brussel met vertrouwen tegemoet. Dat komt omdat de gemeente onder dezelfde voorwaarden opereert als marktpartijen. Dat is het belangrijkste criterium waar de Commissie naar kijkt", aldus Van der Woude.
Citynet verzorgt zelf de aanleg van de fysieke buizen en glasvezels. De gemeente, die wel initiatiefnemer is van deze ontwikkelingsmaatschappij, heeft een minderheidsaandeel in deze private onderneming. Citynet heeft de gemeente inmiddels een bedrijf of een consortium voorgelegd die de tweede laag, het actieve netwerk moet verzorgen. Deze naam wordt binnenkort bekend gemaakt. Voor de actieve laag hebben zich inmiddels acht gegadigden gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.