ISC legt politienetwerk in handen BT

Dit artikel delen:

British Telecom gaat de vaste netwerkverbinding leveren voor het landelijke politienetwerk. Met het vijfjarig contract is een bedrag gemoeid van 31 miljoen euro.

De ISC (Ict-Service Coöperatie politie, justitie en veiligheid) heeft de keus gemaakt na een Europese aanbesteding. Het netwerk zal na voltooiing de integratie mogelijk maken van data- en spraakverkeer en het gebruik van videoconferencing tussen alle organisaties in de sector openbare orde en veiligheid.
Het netwerk verbindt 1100 politiebureaus en andere locaties met elkaar. Voor de levering van de verbindingen werkt BT samen met het ministerie van Defensie. De ISC maakt voor een deel van de dienstverlening namelijk gebruik van het defensienetwerk Nafin. DTO, de Defensie Telematica Organisatie verzorgt daarmee breedbandverbindingen tussen vitale politielocaties als het landelijk rekencentrum, de zes regionale rekencentra en de meldkamers.
De ISC is in 2002 opgericht om ict-oplossingen te leveren voor de politiesector. De huidige ict-afdelingen van de 26 politiekorpsen verdwijnen. De ISC moet in de loop van volgend jaar uitgroeien tot 1100 medewerkers. Het onderhoud van de it-infrastructuur van het politienetwerk is eerder dit jaar gegund aan Synstar.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.