Gebruikers sturen Dijkstal brandbrief

Dit artikel delen:

De investeringen in telecommunicatie-infrastructuur dreigen te worden teruggeschroefd als gemeenten de mogelijkheid krijgen precario-heffingen te leggen op telecommunicatie- en kabeltelevisie-kabels in openbare grond.

De Nederlandse vereniging van telecommunicatie-grootgebruikers (BTG) waarschuwt hiervoor in een brandbrief aan minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken). Het kabinet wil de gemeenten heffingen toestaan. Hierover zou met de lagere overheden overeenstemming zijn bereikt. De BTG is hier zeer van geschrokken.

500 miljoen

Volgens berekeningen van deze vereniging kan dit wel eens een belasting van 500 miljoen gulden betekenen. Als deze heffingen volledig naar de klanten worden doorberekend, kan dit per huishouden een extra last van 30 gulden betekenen. Bedrijven met hoge telefoonrekeningen kunnen gemakkelijk duizenden guldens extra kwijt zijn. De willekeurige manier waarop deze nieuwe belasting wordt ingevoerd, zou investeerders in nieuwe infrastructuur wel eens kunnen afschrikken, zo vreest de BTG. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.