'KPN in glasvezel niet open genoeg'

Dit artikel delen:

De opdracht om tientallen bedrijventerreinen in Brabant en Zeeland van glasvezel te voorzien, gaat waarschijnlijk aan KPN's neus voorbij. Het pas door het telecomconcern opgeleverde glasnetje op het Tilburgse industrieterrein Het Laar is de opdrachtgever niet open genoeg.

De opdrachtgever - de BZW (Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging) - en KPN zijn het oneens over toegang voor concurrenten op het pas door KPN gerealiseerde glasnet met zo'n negentig aansluitingen in Het Laar. "KPN wil alleen dienstenaanbieders toegang geven tot glasaansluitingen op Het Laar die geen bedreiging vormen voor het eigen aanbod. De BZW wil wel andere aanbieders op deze infrastructuur tegen een kostendekkende vergoeding", zegt Erik Kamps, bestuurslid bij de BZW en aanvoerder van Fastfiber, zoals het project gedoopt is.
De BZW wilde met de ontsluiting van Het Laar een blauwdruk ontwikkelen voor de aanleg van glasvezelnetwerken op andere bedrijventerreinen in Noord-Brabant en Zeeland. Kamps zegt een andere financier gevonden te hebben voor de ontsluiting van een veertigtal andere bedrijventerreinen. Mark van den Kuijk, werkzaam bij de gemeente Tilburg, bevestigt Kamps beweringen. KPN weigert commentaar te geven.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-10T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.