Libertel beticht overheid van oneerlijkheid

Dit artikel delen:

Libertel heeft de Nederlandse overheid aangeklaagd bij de Europese Commissie (EC) wegens oneerlijke behandeling. De klacht richt zich tegen de GSM-naheffing die de regering oplegt, de uitsluiting van de extended GSM- en DCS 1800-band en het apart veilen van nog beschikbare frequenties voor mobiel telefoonverkeer.

PTT Telecom en Libertel mogen van de staat niet meedingen naar twee nog te veilen mobiele banden (DCS 1800 en extended GSM), omdat zij daar al frequenties voor hebben. Verder wil de regering een naheffing over de reeds verstrekte GSM-licenties opleggen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de opbrengst van de veiling.

Vrije markt

De afgelopen maanden heeft de telecommunicatieleverancier al enkele malen geprotesteerd tegen het voorgenomen beleid, zoals dat is vastgelegd in de Ontwerp-Veilingwet. Libertel meent dat er geen frequentieschaarste heerst en dat de naheffing onrechtmatig is. Bovendien zou het uitvoeren van de omstreden wet de vrije marktwerking belemmeren.
In de klacht aan de EC benadrukt Libertel het belang van vrije concurrentie voor de Europese Unie. Als de Commissie geen overkoepelend beleid uitstippelt, kunnen de diverse lidstaten elk een eigen aanpak ontwikkelen. Dit "willekeurige ingrijpen in de commerciële vrijheid van bestaande telecom-aanbieders zal de mededingingsverhoudingen ernstig verstoren", aldus Libertel. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.