Afronding MCI Worldcom in zicht

Dit artikel delen:

De overname van MCI door Worldcom is na de goedkeuring van de Europese Commissie op een oor na gevild. De telecomaanbieders moeten nu wachten op toestemming van de Amerikaanse regulatoren.

Ingewijden verwachten dat het Amerikaanse ministerie van Justitie nog voor het einde van de zomer het groene licht zal geven. De Europese Commissie heeft namelijk nauw samengewerkt met dit departement. Hierdoor zijn nieuwe bezwaren niet te verwachten.
De Europese Commissie heeft wel voorwaarden gesteld aan de goedkeuring van de transactie die een waarde vertegenwoordigt van bijna tachtig miljard gulden. Zo dient MCI zijn Internet-activiteiten te verkopen. Volgens de Commissie zullen Worldcom en MCI samen ruim 50 procent van de Internet-markt in handen krijgen en deze derhalve kunnen domineren. Het Europese instituut wilde deze bedreiging van de open markt niet toestaan. MCI heeft vooruitlopend op deze bezwaren al een akkoord bereikt met het Britse telecombedrijf Cable & Wireless om de Internet-divisie over te nemen.
Een tweede voorwaarde van de Commissie is dat Worldcom en MCI zich verplichten het terrein, dat ze na de verkoop van MCI's Internet-divisie verliezen, niet meteen terug te nemen.

GTE gematigd

Het concurrerende Amerikaanse telecombedrijf en Internet Provider GTE heeft gematigd gereageerd op het nieuws uit Brussel. De onderneming kondigde in mei aan de rechter in te schakelen om de overname van MCI door Worldcom te blokkeren en daarmee een dominantie van het nieuwe bedrijf op het wereldwijde web te voorkomen. De onderneming reageerde wel verheugd op de voorwaarden die de Commissie stelde aan de overname. Woordvoerder William Barr van GTE benadrukte dat de Commissie in de gaten moet houden dat de nieuwe vennoten hun marktaandeel niet snel terugkopen. "Wij zetten onze rechtszaak tegen de overname door, tot er voldoende waarborgen zijn dat dit niet gebeurt", zei Barr.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy