Colt en Level 3 graven samen in Nederland

Dit artikel delen:

Telecombedrijven Colt en Level 3 gaan de aanlegkosten delen van netwerken in Noord-Europa, waaronder Nederland. De samenwerking betreft de lange afstandsinfrastructuur tussen grote steden. Directeur Floris van den Broek van Level 3 Nederland sluit niet uit dat beide partijen ook gaan samenwerken bij de aanleg van hun stadsnetwerken in bijvoorbeeld Amsterdam.

Door het akkoord besparen de twee concurrenten miljoenen guldens. Beide bedrijven delen de aanlegkosten van het netwerk van Level 3 tussen Amsterdam, Brussel, Parijs, Frankfurt en Londen en de infrastructuur van Colt tussen Duitse steden als Berlijn, Keulen, Hamburg en München.

Amsterdam

Level 3 en Colt zijn in Amsterdam op loopafstand van elkaar gevestigd. De nieuwkomers op de Nederlandse telecommarkt zullen vooralsnog niet samenwerken bij de aanleg van netwerken in en rond Nederlandse steden. "Aanbieders proberen zich met hun stadsringen te onderscheiden van elkaar, door bijvoorbeeld bepaalde wijken in te gaan. Bij de interstedelijke netwerken ligt dit anders, want ieder bedrijf wil de grote steden verbinden", aldus Van den Broek.
Toch bespreekt hij met concurrenten de mogelijkheid om samen te werken bij de aanleg van netwerken. Een aantal bedrijven kan samen gaan graven. Het is ook mogelijk dat aanbieders meer glasvezel aanleggen dan ze nodig hebben. Andere telecombedrijven kunnen dan ruimte kopen.
Woordvoerder John Doherty van Colt geeft aan dat zijn bedrijf geen plannen heeft om lokale netwerken open te stellen voor concurrenten. Het delen van graafkosten sluit hij niet uit. Doherty zegt dat de samenwerking van Colt en Level 3 geen afbreuk doet aan de concurrentiestrijd tussen beide bedrijven, ook niet in Amsterdam.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.