PTT aast op extra licentie voor mobiele telecommunicatie

Dit artikel delen:

PTT Telecom probeert toch in aanmerking te komen voor een extra licentie ten behoeve van mobiele communicatie. De KPN-dochter is desnoods bereid meer frequentie-ruimte te scheppen rond de DCS-1800 band, ook al moet dat met veel kunst- en vliegwerk gebeuren.

Dit kan door de frequenties die PTT beschikbaar heeft voor zenderbeheerder Nozema, te ontlasten. De ruimte die daardoor ontstaat, zou een vierde band voor mobiele communicatie mogelijk maken.
Tot nog toe hield het ministerie van Verkeer en Waterstaat een dergelijke uitbreiding tegen, omdat er gebrek aan frequenties zou bestaan. Minister Jorritsma zag slechts mogelijkheden voor een nieuwe vergunning. Omdat PTT Telecom en Libertel ieder al een licentie hebben voor mobiele communicatie, wilde Jorritsma de derde vergunning (op basis van DCS-1800-techniek) voorbehouden aan een nieuwe concurrent. PTT Telecom protesteerde daar fel tegen, omdat de huidige capaciteit vrijwel is uitgeput. Het aantal mobiele telefoons groeit namelijk sterk.

Contract openbreken

Om toch maar aan nieuwe ruimte te komen probeert PTT Telecom het contract met Nozema open te breken. De KPN-dochter is van plan deze zenderbeheerder een volwaardig alternatief te bieden in de vorm van digitale lijnen voor het transport van radio- en tv-signalen. Nozema heeft daar wel oren naar, op voorwaarde dat de luisteraars en kijkers hier niets van zullen merken. De volledige kwaliteit moet worden gehandhaafd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Correspondent