Unisoure geen eerste keuze Telecom Italia

Dit artikel delen:

De alliantie tussen Telecom Italia en het Engelse Cable & Wireless lijkt de voorgenomen samenwerking tussen de Italianen en Unisource onder druk te zetten.

Volgens woordvoerder Cees Steijger van Unisource gaan de gesprekken met Telecom Italia gewoon voort. Deze partijen sloten in juli 1997 een principe-overeenkomst om samen te werken in Zuid-Amerika en Europa. Het Italiaanse bedrijf zou in Europa deel gaan uitmaken van Unisource, dat verder bestaat uit KPN, het Zweedse Telia en de Zwitserse PTT. De onderhandelaars hoopten eind vorig jaar de definitieve overeenkomst te sluiten, maar dat is nog steeds niet gebeurt.

Speculeren

Telecom Italia en Cable & Wireless gaan samenwerken in met name Europa en Zuid-Amerika. Volgens de partijen ontstaat door de samenwerking de een na grootste aanbieder van de wereld - na het Amerikaanse AT&T. De Italianen nemen voor meer dan vier miljard gulden belangen in onderdelen van Cable & Wireless. Het is dan ook de vraag of Telecom Italia nog wel behoefte heeft aan deelname in Unisource. Cees Steijger wil speculeren noch vooruitlopen op de ontwikkelingen. Hij zegt wel dat de recente ontwikkelingen in de gesprekken met Telecom Italia aan de orde zullen komen. In december 1997 verliet het Spaanse Telefónica Unisource en sloot zich onlangs aan bij Worldcom/MCI.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.