Justitie houdt advies geheim

Dit artikel delen:

Het ministerie van Justitie openbaart niet haar advies over de vraag of een mantelovereenkomst met Microsoft de Europese regels voor aanbesteding schendt. Het wijst een eerste verzoek om inzage door Computable af.

Volgens Justitie is het advies een persoonlijk beleidsopvatting en kan het daarom niet openbaar maken. Wel meldt het ministerie dat het advies concludeert dat een contract met Microsoft een raamovereenkomst zou zijn en het daarom zou moeten worden aanbesteed. "De afspraken zijn om technische en auteursrechtelijke redenen met niemand anders dan de oorspronkelijke leverancier te maken." Volgens het ministerie staat dat de onderhandelingen met Microsoft zonder voorafgaande bekendmaking toe. De wederverkoper is niet gekozen; zo'n opdracht moet worden aanbesteed, aldus Justitie.
De onderhandelingen tussen Justitie en Microsoft over de regels voor het aanschaffen van software voor 250 duizend werkplekken wekte in december en januari een storm van protest op. Op kamervragen over de onderhandelingen antwoordde het ministerie dat het afziet van een mantelovereenkomst. Wel paste het de voorwaarden aan van twee typen ondersteuningscontracten.
Andere ministeries zijn bezig met overeenkomsten met SAP en Oracle. Kamerlid Kees Vendrik overweegt het ministerie te vragen de procedure nog eens te komen uitleggen aan het parlement.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.