Ruim 8 miljoen voor nieuwe telecomsystemen

Dit artikel delen:

DELFT - De overheid stelt ruim 8,6 miljoen gulden subsidie beschikbaar aan het internationale onderzoekscentrum voor telecommunicatie en radar (Irctr) te Delft. De steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is bedoeld om de contacten met toponderzoekers bij internationale ondernemingen en organisaties op gebied van telecommunicatie-transmissie en radar uit te bouwen. Met een deel van het geld kunnen vooraanstaande onderzoekers tijdelijk worden aangetrokken.

Het Delftse onderzoekscentrum richt zich op de toekomstige radio- en breedband(lijn)transmissie. Het accent valt hierbij op de ontwerptechnieken en op deelname aan de ontwikkeling van nieuwe draadloze en draadgebonden telecommunicatiesystemen.
Directeur van het Irctr is prof. dr ir L.P. Ligthart, hoogleraar aan de faculteit Elektrotechniek TU Delft. Zijn instituut valt ook onder deze faculteit. Telecommunicatie en radar worden als speerpunten voor het onderzoek aan de faculteit Elektrotechniek gezien. Het radaronderzoek spitst zich toe op ontwerptechniek, radar-netwerken, radar-navigatie en geïntegreerde radar-communicatie. Ook radars die onder de grond kunnen kijken, worden bestudeerd.
Het Irctr is opgezet als internationaal kenniscentrum. Het instituut is medio 1994 door het ministerie erkend. De Stichting voor de Technische Wetenschappen behoort tot de geldschieters. Er wordt samengewerkt met Hollandse Signaal Apparaten. Thomson-Frankrijk, Tno-Fel en Shape Technical Centre. Ook zijn er onderzoeksovereenkomsten met diverse Russische top-instituten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.