Managed hosting door True

Ruim 8 miljoen voor nieuwe telecomsystemen

 

DELFT - De overheid stelt ruim 8,6 miljoen gulden subsidie beschikbaar aan het internationale onderzoekscentrum voor telecommunicatie en radar (Irctr) te Delft. De steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is bedoeld om de contacten met toponderzoekers bij internationale ondernemingen en organisaties op gebied van telecommunicatie-transmissie en radar uit te bouwen. Met een deel van het geld kunnen vooraanstaande onderzoekers tijdelijk worden aangetrokken.

Het Delftse onderzoekscentrum richt zich op de toekomstige radio- en breedband(lijn)transmissie. Het accent valt hierbij op de ontwerptechnieken en op deelname aan de ontwikkeling van nieuwe draadloze en draadgebonden telecommunicatiesystemen.
Directeur van het Irctr is prof. dr ir L.P. Ligthart, hoogleraar aan de faculteit Elektrotechniek TU Delft. Zijn instituut valt ook onder deze faculteit. Telecommunicatie en radar worden als speerpunten voor het onderzoek aan de faculteit Elektrotechniek gezien. Het radaronderzoek spitst zich toe op ontwerptechniek, radar-netwerken, radar-navigatie en geïntegreerde radar-communicatie. Ook radars die onder de grond kunnen kijken, worden bestudeerd.
Het Irctr is opgezet als internationaal kenniscentrum. Het instituut is medio 1994 door het ministerie erkend. De Stichting voor de Technische Wetenschappen behoort tot de geldschieters. Er wordt samengewerkt met Hollandse Signaal Apparaten. Thomson-Frankrijk, Tno-Fel en Shape Technical Centre. Ook zijn er onderzoeksovereenkomsten met diverse Russische top-instituten. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1419695). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×