PTT Telecom wapent zich tegen aanstormende concurrentie

Dit artikel delen:

KPN-dochter PTT Telecom trekt op uiteenlopende manieren ten strijde tegen de immer toenemende concurrentie. Zo wist de Telegraaf te melden dat Libertel aan Jorritsma NMT3-frequenties vroeg en kreeg, maar de PTT Telecom deze vooralsnog weigert op te geven.

Het bedrijf beroept zich op geldende afspraken met de minister om er ten minste tot na 2000 gebruik van te maken. Jorritsma voorziet zware onderhandelingen. Verder onderzoekt PTT Telecom de mogelijkheden van een fusie met het Zweeds Telia, Swiss Telecom en Téléfonica uit Spanje. Deze partners uit de Unisource-samenwerking zijn nu nog staatsbedrijven, maar zullen binnen enkele jaren alle drie geprivatiseerd worden. Smits, de nieuwe topman van Unisource, wijst op de gelijkenissen tussen de vier partners: "Het zijn allemaal monopolisten die worden geconfronteerd met de nieuwe situatie dat ze de markt met anderen moeten gaan delen." Volgend jaar wordt de telecommunicatiemarkt in Europa helemaal vrijgegeven.
Concurrentie krijgt PTT Telecom ook van A2000, dat door de minister officieel gemachtigd is als een van de eersten in Nederland telefonie via de kabel te introduceren in de regio Amsterdam. De nieuwe dienst zal volgens directeur Meurs zowel wat prijs als dienstverlening betreft concurreren met de PTT. De eerste experimenten vinden plaats vanaf 1 juli. Verder zal A2000 in de eerste helft van dit jaar Internet-toegang via de kabel regelen. Grootste voordeel hiervan is de snelheid die tientallen malen hoger ligt dan bij de gebruikelijke wijze via telefoon en modem. Amsterdam maakt binnenkort bovendien kennis met betaal-tv.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.