Vodafone Airtouch dominant op vele markten ter wereld

Dit artikel delen:

Na de overname van Airtouch door Vodafone voor 106 miljard gulden, ontstaat een aanbieder van mobiele telefonie die vooral in Europa een dominante positie inneemt.

De nieuwe entiteit Vodafone Airtouch is actief op alle belangrijke markten op het Europese continent en beschikt over een netwerk dat 95 procent van de Europese Unie bestrijkt. Het bedrijf bezit aandelen in twee belangrijke aanbieders in Duitsland; Vodafone in E-Plus en Airtouch in Mannesmann. Verder heeft de nieuwe combinatie een belang in telecomoperators uit Spanje, Frankrijk, Italië, België, Zweden, Portugal en Engeland. In Nederland bezit Vodafone 70 procent van Libertel.
De krachtige positie van de grootste aanbieder ter wereld blijft niet beperkt tot Europa. Ook Azië en Australië vallen onder de deken die de beide bedrijven gezamenlijk over de wereldbol uitspreiden. Verder biedt Airtouch het Britse Vodafone een toegang tot de Amerikaanse markt.

Bell Atlantic

De rol van Bell Atlantic, dat zijn bod op Airtouch introk, is nog niet uitgespeeld. Het bedrijf vormt met Airtouch de joint venture Primeco, een aanbieder van mobiele telefonie in dertig Amerikaanse steden. Als Bell Atlantic uit dit samenwerkingsverband stapt, betekent dit dat Vodafone Airtouch op zoek moet naar nieuwe dure partners. Bell Atlantic heeft inmiddels aangegeven een clausule met Airtouch, waarin staat dat beide bedrijven niet met elkaar zullen concurreren, te willen beëindigen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.