'Nederland laks met toelatingsbeleid it'ers'

Dit artikel delen:

Het bedrijfsleven vindt dat de toelating van buitenlandse it'ers en onderzoekers tot Nederland te traag verloopt.

Dit verklaart directeur Sociale Zaken van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, Jan-Willem van den Braak, in een interview met Het Financieele Dagblad. Vorig jaar heeft de overheid aangeven dat het de immigratieprocedures voor gewilde beroepsgroepen, waaronder it'ers, vergaand wilde vereenvoudigen. Maar volgens het bedrijfsleven is daar tot dusverre weinig van terecht gekomen.
 
Van den Braak vreest dat het voorzichtige immigratiebeleid van Nederland de concurrentiepositie zal schaden. Hij verwijt de overheid 'een gebrek aan urgentie' en verwacht dat bedrijven hun gespecialiseerde productie naar het buitenland zullen verplaatsen als de toelating van hooggeschoolde buitenlandse specialisten traag blijft verlopen.
 
Een interne commissie van VNO-NCW heeft het Nederlandse immigratiebeleid geëvalueerd. In die commissie zaten onder andere vertegenwoordigers van bedrijven als Cap Gemini en Philips. Volgens de werkgeversorganisatie hebben de ons omringende landen hun immigratiebeleid voor beroepsgroepen als it'ers al aangepast.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.