VS verlicht verbod encryptie-export

Dit artikel delen:

De regering Clinton gaat sommige van zijn beperkingen op de export van encryptie-technologie verlichten. Verder heeft de Amerikaanse overheid een aantal Europese landen tijdens een conferentie in Wenen overgehaald hun uitvoer van coderingssoftware meer aan banden te leggen.

Ondersecretaris David Aaron van het Amerikaanse ministerie van Handel, zegt dat de drieëndertig landen van het Verdrag van Wassenaar, bestaande uit de VS, Europa en andere economische grootmachten, zich meer zullen concentreren op wapencontrole. Volgens de Amerikaanse interpretatie valt encryptie onder de wapenwet aangezien het misbruikt kan worden voor beveiligde communicatie tussen bijvoorbeeld misdadigers en terroristen. De Wassenaar-landen zijn overeengekomen alle restricties los te laten voor encryptieproductie tot en met een coderingsniveau van 56 bits.
Voor sommige landen betekent dit dat de aanpak van encryptie-export juist strenger wordt. "De internationale overeenkomst die we nu hebben, betekent veel voor het bereiken van een gelijkvloers speelveld voor exporteurs en voor het bevorderen van elektronische commercie", aldus Aaron.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.