Onduidelijkheid over hacken Microsoft

Dit artikel delen:

De onduidelijkheid over de aanval van hackers op het computersysteem van Microsoft in het hoofdkwartier in Seattle is niet weggenomen na een verklaring van Microsoft.

De aanval duurde in ieder geval geen vijf weken, maar twaalf dagen, en de hacker zou voortdurend in de gaten gehouden zijn. Microsoft claimt nu dat de hacker niet de source code van Windows, maar van een ander, minder belangrijk, programma onder ogen heeft gekregen.
Tussen 14 en 25 oktober zijn onbekende hackers erin geslaagd ongestoord diep in de systemen van Microsoft rond te neuzen. Aanvankelijk kwamen berichten naar buiten dat de hackers toegang gehad zouden hebben tot de broncode van de meest populaire Microsoft-producten, zoals Windows en Office. Microsoft probeert nu de ongerustheid bij gebruikers weg te nemen met de verklaring dat de hackers voortdurend in de gaten gehouden zijn, en dat ze alleen zicht hebben gehad op een product dat geen verband hield met Windows en Office, dat bovendien nog volop in ontwikkeling was.

Sceptisch

Beveiligingsexperts zijn echter sceptisch over de claims van Microsoft. Hoewel de meesten lijken te geloven dat de broncode niet echt in gevaar is geweest, denken zij wel dat een hacker die zo lang op de systemen van een bedrijf bezig is geweest, in staat is geweest om schade toe te brengen die niet direct te achterhalen is.
Microsoft heeft ondertussen aangifte gedaan bij de FBI, omdat de hackers zo diep in het systeem van de leverancier zijn doorgedrongen. In eerste instantie werden Oosteuropese hackers genoemd, maar daarvoor zijn nog geen harde bewijzen aangedragen. Een woordvoerder van het in Rusland gevestigde anti-virus bedrijf Kaspersky Lab verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat hackers uit Sint Petersburg betrokken zijn bij de aanval, zoals eerder was beweerd.
Microsoft heeft niet bekend gemaakt van tot welke code de hackers wel toegang hebben gekregen. Ook is niet precies duidelijk op welke manier Microsoft zijn netwerk in de gaten heeft gehouden, en op welk moment bekend werd dat er een hacker aan de slag was. Volgens een woordvoerder kwam Microsoft er achter dat een hacker bezig was doordat er op onverklaarbare wijze nieuwe accounts werden aangemaakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-03T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.