Zware encryptie Sun blijkt vaporware

Dit artikel delen:

De krachtige encryptiesoftware die Sun vorige week uit zou brengen, laat voorlopig op zich wachten. De beloofde 128-bits beveiliging is waarschijnlijk alleen een uitdaging aan de Amerikaanse overheid. Deze wil de controle over de export van encryptie nog steeds strak in eigen handen houden.

Eerder dit jaar viel Sun de exportrestricties aan die de regering Clinton oplegt aan encryptiesoftware. Het computerbedrijf kondigde een bedrijfsapplicatie aan met sterke encryptie-algoritmes. Dit product, genaamd Sunscreen Skip E+, zou medio augustus uitkomen.
Analisten meenden dat een topbedrijf als Sun voldoende gewicht heeft om de uitvoerbeperkingen van de Amerikaanse overheid te versoepelen. Dit zou de deur openen voor standaardisatie en verbreiding van elektronische commercie.
Het is op dit moment echter niet bekend hoever Sunscreen is gevorderd. Het programma kan vertraagd zijn door ontwikkelingsproblemen of door druk van de overheid. Sun heeft namelijk diverse grote contracten met de Amerikaanse regering. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker