Veilige transacties via Internet met Visa-systeem

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Credit card-gigant Visa en Internet-beveiligingsbedrijf Verisign hebben een systeem op de markt gebracht dat geldtransacties op het Internet waterdicht moet maken. Visa is met meer dan 20.000 aangesloten banken en ruim 400 miljoen kaarthouders een van de grootste credit card-maatschappijen ter wereld.

Bij het nieuwe systeem krijgt de Internet-winkelier nooit het volledige credit card-nummer te zien. Een klant die via Internet een aankoop verricht, verstuurt een uit drie onderdelen bestaand e-mail-bericht. De boodschap bevat een speciale decodeersleutel; een boodschap waarin aangegeven wordt welke goederen er aangeschaft worden tegen welke prijs; een digitaal certificaat met daarin de identiteit van de gebruiker, een gedeeltelijk credit card-nummer en de naam van de bank die de kaart uitgegeven heeft. De Internet-winkelier gebruikt de sleutel om de boodschap te ontcijferen en het certificaat om de identiteit van de gebruiker en zijn krediet te controleren.
"Dit is honderd keer veiliger dan wat er nu gebeurt bij conventionele postorder-bestellingen", zegt de directeur van Verisign. Momenteel verliezen de credit card-organisaties nog honderden miljoenen dollars per jaar aan fraude. Meestal veroorzaakt door winkeliers of restaurantpersoneel die kaartnummers stelen. Netscape en Microsoft zullen de Visa/Verisign-betalingssoftware inbouwen in hun webbrowsers. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-09T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.