Ceo John Chambers positief gestemd

Dit artikel delen:

De topman van netwerkfabrikant Cisco blijft ook in de moeilijke markt optimistisch. Nieuwe activiteiten als draadloze netwerktechnologie, opslag en ip-telefonie moeten de omzet op peil houden.

"Deze recessie verschilt van andere doordat vooraanstaande bedrijven blijven investeren in ict. Dat is een radicale breuk met het verleden." Dit zei ceo Cisco John Chambers vorige week tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van het concern in San Jose aan de Amerikaanse Westkust. Hij ziet nu de algemeen- en de ict-directeur gezamenlijk uitleggen hoe zij met ict-vernieuwingen de productiviteit van hun onderneming willen verhogen. Voorheen was ict zonder uitzondering een kostenpost om in te snijden. Naast de hightech-sector houden ook grote concerns in andere marktsegmenten hun investeringen op peil.
Cisco zelf is terug op zijn oude winstniveau bij een stagnerende omzet, aldus Chambers. Over de toekomst is hij positief. Hij ziet bij de top van het bedrijfsleven een groeiend vertrouwen in het herstel van de economie. Aan een specifieke datum waarop dit marktherstel een feit zou moeten zijn, wil hij zijn vingers niet branden: "de meeste voorspellingen slaan de plank flink mis." Hij verwacht dat de economie eerst herstelt in de VS. Kleine bedrijven en ondernemingen in verticale marktsegmenten zullen als eerste hiervan profiteren. Twee tot vier maanden later volgt de ict-sector.

Nieuwe activiteiten

Verbreding van het productaanbod is het antwoord van Cisco op de stagnatie in de verkoop van netwerkproducten. Het bedrijf heeft zes nieuwe productgroepen opgezet: draadloze netwerken, ip-telefonie, netwerkopslag, beveiliging, vpn-diensten en metro-ethernet. Chambers houdt de vinger aan de pols bij deze nieuwe activiteiten. Als ze binnen een jaar minder dan een miljard dollar omzet genereren (de totale jaaromzet van Cisco ligt rond de negentien miljard), verliezen ze hun status als apart bedrijfsonderdeel en worden ze elders ondergebracht. Chambers ziet de omzet uit draadloze netwerktechnologie en ip-telefonie de laatste tijd het hardst groeien. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.