Even geen Ito voor Justitie

Dit artikel delen:

Het ministerie van Justitie heeft een aanbesteding uitgeschreven voor zijn nieuwe netwerk Justitienet2. Dat betekent een klap in het gezicht van de huidige beheerder Ito, het ict-agentschap van collega-ministerie BZK.

In het jaarplan 2003 van Justitie staat Justitienet2 als een hoofdproject van de Directie Informatisering genoemd. Het behelst de vernieuwing van het eigen datanetwerk Justitienet. Omdat eind dit jaar het contract met de huidige beheerder Ito (Informatie- en Communicatietechnologie) afloopt, ziet het ministerie dit als een moment om te migreren naar een nieuw Justitie-wan. Oorspronkelijk zou de samenwerking met het Ito worden gecontinueerd, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De offerte van het agentschap van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is echter aan de hoge kant, laat een woordvoerder van Justitie weten. "Daarom is besloten om alsnog Europees aan te besteden. Wij willen een scherpere, marktconforme prijs."
De zegsman noemt een richtbedrag van 8,9 miljoen euro voor drie jaar. Daarvoor moet een leverancier zeshonderd locaties aansluiten op Justitienet2 en lan-connectdiensten verlenen. Ook zijn er aanvullende diensten nodig rond migratie, aansluiting, beheer en beveiliging.
Ito mag niet meedoen aan de aanbesteding. Het agentschap moet hopen dat de biedingen van leveranciers eveneens te hoog zijn. Justitie zou de aanbesteding ook als drukmiddel kunnen gebruiken om Ito's prijs naar beneden te krijgen. "Het is immers een partner van ons", aldus de woordvoerder. Overigens werd deze baten-lastendienst van BZK onlangs fors op de vingers getikt door de Algemene Rekenkamer vanwege een inadequate bedrijfsvoering.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.