KPN garandeert afkomst websites

Dit artikel delen:

KPN Telecom introduceert digitale certificaten voor websites. Daarmee wil het concern de zekerheid bij het elektronisch zakendoen vergroten. Een site met een 'SecureServer ID' geeft de bezoeker de zekerheid dat de elektronische winkelier werkelijk degene is die hij beweert te zijn.

KPN controleert of een domein inderdaad van een bepaalde organisatie is. Ook verifieert het telecombedrijf de organisatie en de identiteit van de aanvrager. Daarnaast garandeert het certificaat een veilige communicatie; verstrekte gegevens kunnen op weg naar de site niet bij derden terecht komen.
Het systeem van digitale certificaten komt uit de Verenigde Staten. Daar is het gebruik ervan inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Bij het uitgeven van de identiteitsbewijzen werkt KPN Telecom samen met Verisign, een specialist in digitale beveiligingstoepassingen. De kosten van Secure Server ID bedragen voor de website-eigenaar 839 gulden (exclusief btw) voor het eerste jaar. Een verlenging met een jaar kost 639 gulden.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.