VS verruimen regels cryptografiesoftware

Dit artikel delen:

Drie bedrijven krijgen toch toestemming om een beter beveiligde vorm van versleuteling te exporteren dan het systeem met een sleutellengte van veertig bits dat tot nu toe was toegelaten.

Dit kondigt het ministerie van handel aan, nadat een informatica-student aan de universiteit van Californië enkele dagen geleden het 'veertig-bit'-systeem in een luttele drieëneenhalf uur kraakte. "Dit maakt duidelijk hoe onzinnig de exportbeperkingen zijn; dit systeem is belachelijk zwak", sprak 'kraker' Ian Goldberg. Veel Amerikaanse bedrijven dringen er bij de regering op aan om de strenge exportbeperkingen te versoepelen. Deze verbieden Amerikaanse bedrijven en burgers een beter beveiligde vorm van versleuteling te gebruiken, tenzij de regering een toegangscode krijgt. Deze houdt ze in bewaring voor het geval zich een nationale ramp voordoet.
Internet-gebruikers en -bedrijven menen dat de beperkingen een belemmering vormen voor de bloei van elektronische handel en het gebruik van Internet voor zakelijke transacties. Het Net kent geen grenzen, dus wordt alles dat een Amerikaans bedrijf er op zet beschouwd als export.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Yvonne Geiss