Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Axians

Edwin Kanis

Edwin Kanis

Het is bijna zover! Op 30 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2018 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Edwin Kanis, manager business development bij Axians, blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op de eerste negen maanden van 2018?
De eerste maanden van dit jaar zijn, net als voorgaande jaren, heel inspirerend en voor ons goed geweest. It is namelijk weer leuk geworden. Na een periode van crisis, optimaliseren en kosten besparen investeren organisaties weer in de toekomst. Niet alleen in de nabije toekomst maar steeds meer in een visie op het vlak van energietransitie, slimme infrastructuur en het ontwikkelen van nieuwe business modellen. Simpelweg omdat de technologie met de opkomst van cloud, connectiviteit, security, IoT, datamanagement en machine learning dit toelaat en direct voor handen is voor iedereen. We zijn actief en gegroeid op al deze vlakken.

Wat is in uw ogen in deze periode de meest opvallende gebeurtenis in de Nederlandse ict-markt? Waarom vindt u dit?
Zoals in alle volwassen markten vinden er veel acquisities en consolidaties plaats, maar starten er ook veel nieuwe bedrijven. Dit is een leuke dynamiek waar we in een netwerk organisatie als Axians enorm goed in kunnen bewegen. Zo beginnen we zelf onze startups maar gaan we ook acquisities niet uit de weg. We hebben een manier gevonden om dit uitstekend absorberen.

Wat zijn jullie meest aansprekende prestaties tot nog toe in 2018?
De afgelopen maanden zijn voor ons erg succesvol geweest waar het gaat om het starten van hele mooie projecten, samen met onze klanten, en tevens erkenning uit de markt te ontvangen.

We zijn nog een relatief jong label maar met aansprekende projecten bij onder andere VU Amsterdam en Havenbedrijf Rotterdam laten we denk ik goed zien wat we kunnen. Tijdens onze toch wel stevige groei in Nederland kunnen we toch kwaliteit blijven laten zien en dat levert een reeks aan awards en nominaties op het vlak van services, software en innovatie.

Denk bij erkenning bijvoorbeeld aan HPE Services Partner of the Year, IBM Business Partner of the Year, IBM Watson IoT Solution Award, Cisco Enterprise Networking Partner of the Year, Exact Partner of the Year, Exact Project of the Year en Avaya Cloud Innovation Enterprise Award naast een reeks mooie nominaties vanuit onder andere Computable en andere media en platformen.

Wat was jullie belangrijkste leerles tot nog toe in 2018?
Axians is onderdeel van de Vinci Energies-organisatie. Dus is nu ruim drie jaar het geval. We zien nu steeds meer dat, waar we de verbinding maken met bedrijven vanuit het Vinci Energies-netwerk, we een uitstekende uitgangspositie hebben in nieuwe marktsegmenten waaronder de Industriële sector, Utiliteiten en infrastructuur. We versterken elkaar hierin enorm en dat levert hele mooie oplossingen en diensten op. Zo maakt datascience een groot verschil in de industrie evenals security. IoT in infrastructuur en software defined vooral in utiliteiten vanwege de schaalgrootte. We hebben hier vooral ook veel plezier in samen, heel belangrijk!

Iedereen transformeert; waarheen ontwikkelt uw organisatie zich? Hoe gaan jullie dat doen?
Axians wil heel graag groeien als netwerk organisatie, en heeft dat ook altijd al gedaan. We bouwen een steeds sterker netwerk van expertise, van core-infrastructuur tot business intelligence en van software ontwikkeling tot datascience. Ieder in zijn kracht, flexibel om te bewegen en dicht op onze klanten zodat we ze goed leren kennen en sneller samen kunnen innoveren. Om dit te realiseren hebben we een beleid, methode en aangrenzende tooling gerealiseerd waar we in heel Europa aan werken.

Wat worden voor jullie de uitdagingen van 2019? Waarom is dit?
Zoals elke organisatie is groeien niet eenvoudig; we leiden daarom zelf young professionals op met een eigen opleidingscentrum en we investeren enorm in opleidingen, kwaliteit en innovatie. Dit zorgt ervoor dan onze medewerkers lang bij ons blijven werken maar ook dat we toch heel goed mensen aan ons kunnen binden. De combinatie groei, kwaliteit en innovatie is zeker een uitdaging, maar we zijn ervan overtuigd dat we dit goed kunnen neerzetten.

Waarop gaat uw organisatie zich in 2019 richten? Waarom is dit?
Innovatie en services is waar het om draait voor onze klanten. Omdat we steeds dichter op onze klanten acteren zien we steeds meer segment georiënteerde oplossingen en diensten ontstaan die echt waarde leveren. We bewegen dan ook steeds meer naar een organisatie die klanten helpt deze innovatie goed te organiseren en tevens te realiseren. Of het nu gaat om de realisatie van een digital twin van de haven, een industriële securityoplossing of een financiële oplossing voor een zorgorganisatie, het gaat alleen om de technologie. Het gaat vooral om de mensen waar we dit samen mee en voor organiseren. ‘The best of ict with a human touch’ past ons dan ook goed.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2018 voor uw organisatie?
Onze klanten hebben veelal uitdagingen waar het gaat om het vinden van talent, het organiseren van it en het sturen van innovatie. Het is dan ook leuk voor onze medewerkers dat we erkenning krijgen en gezien worden door de markt als een partner die daar meer dan gemiddeld aan kan en zal bijdragen. Betreffende de nominatie met de VU Amsterdam zegt dit zeker veel; dit is echt een project welke we samen doen, waar we enorm veel van elkaar ontdekken en waar we uiteindelijk het leven van mensen een stukje beter maken. Mooi!

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-26T10:30:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.