Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over MobileIron

Silver Partner

MobileIron

MobileIron is de security backbone voor de digitale onderneming. De oplossingen binnen het MobileIron platform beschermen bedrijfsgegevens tussen applicaties, netwerken en cloud-platformen. Het bedrijf heeft meer dan 14.500 klanten wereldwijd, inclusief ondernemingen en overheden die moeten voldoen aan de meest strenge beveiligingsrichtlijnen.

MobileIron ondersteunt deze klanten met zo’n 900 medewerkers in kantoren wereldwijd en het beursgenoteerde bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van ruim 163 miljoen dollar. Gartner positioneert MobileIron inmiddels al zeven jaar op rij in het leiderskwadrant van hun Magic Quadrant voor EMM-oplossingen. Via James Plouffe, Lead Solutions Architect bij MobileIron en technical consultant bij tv-serie Mr. Robot kwam de kennis van deze thought leader op het gebied van mobility en beveiliging zelfs de Nederlandse huiskamer binnen. MobileIron beschikt over 53 moderne EMM-patenten, waarvan 46 patenten zijn gericht op data of applicatiebeveiliging. Met de opkomst van IoT wordt aan de beveiliging voor moderne bedrijven een nieuw hoofdstuk toegevoegd. MobileIron heeft hiervoor in februari 2017 een nieuwe divisie opgericht.

MobileIron werd opgericht in de VS in 2007, een maand na de lancering van de iPhone. De oprichters onderkenden toen al dat de smartphone, destijds met name gericht op de consument, ook grote impact op bedrijfsprocessen zou kunnen hebben. MobileIron’s Enterprise Mobility Management-platform is gebouwd vanuit de overtuiging dat deze mobiele disruptie een nieuwe security-architectuur vereist om aan de behoefte van de moderne onderneming te voldoen. Zo ondersteunt MobileIron organisaties in hun “Mobile Journey” om MobileFirst organisaties te worden.

Het MobileIron EMM-platform geeft bedrijven de mogelijkheid om mobile devices, applicaties en content te beveiligen en beheren waarbij eindgebruikers de vrijheid van devices keuze, privacy en een native user experience behouden. Het MobileIron EMM-platform bestaat o.a. uit:

  • MobileIron Cloud/Core, een policy-engine waarmee de IT-afdeling beveiliging- en beheer-policies kan definiëren;
  • MobileIron Client, software op het apparaat om deze policies af te dwingen;
  • MobileIron Sentry, een intelligente gateway die gegevens beveiligt terwijl deze bewegen tussen apps, cloud-platformen, apparaten en het netwerk;
  • MobileIron Access, beveilingsfunctionalitieti waarmee de IT-afdeing gebruikers kan weerhouden van het benaderen van bedrijfsclouddiensten met een onbeveiligd apparaat of via niet-geautoriseerde apps of browsers;
  • MobileIron Bridge, de eerste oplossing die de operations op mobiele apparaten en desktops voor Windows 10 samenvoegt met een console en communicatiekanaal.

In Nederland, waar ook het Europese hoofdkantoor is gevestigd, is MobileIron volgens marktonderzoek van ComputerProfile duidelijk marktleider. Ongeveer 25 procent van de bedrijven/organisaties die een Enterprise Mobility Management-oplossing gebruikt, heeft gekozen voor MobileIron. In 2016 werden bijvoorbeeld in samenwerking met Ecare TCS duizenden verpleegkundigen en medewerkers van thuiszorgorganisatie Buurtzorg voorzien van een via het MobileIron platform beveiligd mobiel apparaat, waarmee ze hun werkzaamheden gemakkelijk, maar toch veilig kunnen uitvoeren. Ook Bol.com maakt gebruik van het EMM-platform van MobileIron om zakelijke apps en gegevens op mobiele apparaten te beveiligen.

Twitter: @mobileiron
LinkedIn company page: https://www.linkedin.com/company-beta/644123/

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T10:10:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.