Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3 redenen waarom u IBM Power-gedreven oplossingen geen ‘verouderde platformen’ mag noemen

Waarom POWER voor sommigen rijmt op ‘ouder’

IBM Power-systemen mogen dan nog steeds populair zijn bij grote ondernemingen en instellingen (voornamelijk financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en retailers), toch is het lang niet zo populair als bijvoorbeeld x86s. Dat valt eenvoudig te verklaren – IBM Power-systemen zijn een familie van servers die specifiek werden ontworpen voor high-performance workloads zoals AI-gedreven en cloud-native applicaties. Deze servers worden dus gebruikt in situaties waarbij de hoge beschikbaarheid van systemen en diensten, een ijzersterke beveiliging en maximale betrouwbaarheid essentieel zijn.

Toch zien sommige mensen de tanende populariteit van Power-systemen als een bevestiging van de theorie dat IBM-Power-gedreven oplossingen verouderd zijn. Ze stellen dat deze platformen niet meer relevant zijn en dat het zinloos is om ze te gebruiken voor grootschalige bedrijfsactiviteiten. Maar dat is ook maar een theorie – een theorie die trouwens veel minder populair is dan IBM Power-systemen zelf. Populair of niet, vandaag gaan wij aan de slag om deze theorie te ontkrachten.

Reden 1 – De grootste spelers gebruiken Power-gedreven oplossingen

Laten we beginnen bij het begin. Volgens data op de website van IBM, gebruiken 8 van de top 10 banken en retailers (9 als we kijken naar verzekeringsmaatschappijen) IBM Power-systemen voor hun IT-processen. Dat is geen toeval. Dit soort ondernemingen hebben een robuuste IT-infrastructuur nodig en heel veel rekenkracht om op internationaal niveau actief te zijn. Ze kunnen het zich dus niet veroorloven om risico’s te nemen, zoals het uitbouwen van een IT-omgeving met verouderde technologie. Ze kiezen voor IBM Power-systemen (en andere Power-gedreven oplossingen) omdat deze continu worden verbeterd en steeds krachtiger, flexibeler, veiliger en betrouwbaarder worden en zo hun gebruikers veel gemoedstrust bieden.

Reden 2 – Ze bieden (meer dan) voldoende vermogen om de laatste innovaties te ondersteunen

Als een technologie ‘power’ meekrijgt als naam, zou het een gigantische vergissing zijn als die technologie niet krachtig genoeg was om bedrijfsactiviteiten te sturen. IBM Power doet zijn naam eer aan. Denk er maar eens over na – IBM Power-systemen worden gebruikt voor de ondersteuning van moderne AI, cloud-native applicaties en de verwerking van gigantische hoeveelheden gegevens. Dat zijn geen oude trends. Dat is de toekomst. Enkel de IT-oplossingen die continu worden verbeterd kunnen dit soort taken aan. Of, anders gezegd, als de technologie geen toekomst had, zou het nooit gebruikt worden door enkele van de grootste merken ter wereld.

Reden 3 – Ze evolueren naar cloudbased platformen

"traditionele IT-infrastructuren kunnen migreren naar een virtuele omgeving"

De laatste grote reden is de opkomst van Power-gedreven cloudplatformen, zoals de Comarch PowerCloud, waarmee gebruikers van IBM Power-systemen hun traditionele IT-infrastructuren kunnen migreren naar een virtuele omgeving. Deze oplossingen zijn beschikbaar als pay-as-you-go model en kunnen u helpen om tot 30-40% kosten te besparen. Daarbij kiest u als gebruiker hoeveel rekenkracht en opslagruimte u nodig heeft én betaalt u enkel voor wat u effectief gebruikt. We kunnen stellen dat ondernemingen zoals Comarch nooit dit soort complexe IT-omgevingen zouden willen verplaatsen naar de cloud als de IBM Power-technologie niet steeds zou evolueren. Alleen al het feit dat oplossingen zoals Comarch PowerCloud bestaan, bewijst dat Power-gedreven platformen geen verouderde systemen zijn.

Wat betekent dit nu?

Dit bewijst dat er heel wat mythes en valse theorieën zijn over Power-gedreven oplossingen – en dat het belangrijk is om eerst na te gaan of er wel iets van waarheid in schuilt.

De fijne mensen van Comarch hebben hierover een nieuw e-book gepubliceerd: ‘The Book on POWER: Myths & Facts About IBM Power Systems and Comarch PowerCloud.

Hierin belichten ze de meest voorkomende foute ideeën over deze technologieën met duidelijk bewijs waarom die theorieën effectief fout zijn.

Download uw gratis exemplaar HIER.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-01T10:37:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.