Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Steeds meer vraag naar printen vanaf mobiel

Dit artikel delen:

Het gebruik van mobiele apparaten is enorm in opkomst. Steeds vaker loggen medewerkers via smartphone of tablet in op het bedrijfsnetwerk en krijgen ze toegang tot bestanden. Ook printen maakt de stap naar die mobiele apparatuur. Medewerkers willen via hun mobiele device een printopdracht sturen of bestanden scannen en digitaliseren.

Volgens de analisten van IDC wil driekwart van de zakelijke smartphone- en tabletgebruikers in 2015 kunnen printen vanaf een mobiel apparaat in de kantooromgeving. Slechts de helft van de respondenten krijgt daar ook de middelen voor aangereikt. Dat stelde het onderzoeksbureau al in 2013 toen het de behoefte aan mobiel printen peilde.

Met de wereldwijde adoptie van smartphones en tablets en de acceptatie van cloud-diensten op de zakelijke markt groeit ook de vraag mobiele printoplossingen. De markt biedt allerlei nieuwe vormen en mogelijkheden voor het beheren, opslaan, delen en publiceren van papieren documenten. Mobiele werkers willen bijvoorbeeld vanaf hun smartphone een opdracht naar de printer kunnen sturen of snel met een tablet of smartphone een scan maken van een document op papier. 

Papier blijft voorlopig belangrijk

Ook bij Ricoh zien we dat veel van onze klanten in de dagelijkse processen nog steeds gebruik maken van papier en dat mobiele werknemers het bedienen van een printer via hun mobiele apparaat hoog op hun verlanglijst hebben staan. De nieuwste generatie medewerkers mag dan steeds minder gebruik maken van papier. Het papierloze kantoor, waar al jaren over wordt gesproken, blijkt voor veel organisaties nog niet haalbaar te zijn.

Bovendien zien we dat veel medewerkers het nog steeds prettig vinden om een bestand fysiek op papier te hebben. Bedrijven en organisaties denken vaak dat dit vooral speelt bij medewerkers die geboren zijn voor de digitale revolutie. Maar ook de medewerker die opgroeide in een maatschappij waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt en vanaf de geboorte met technologie omgaat, de digital native, is papier soms prettig.

Jongeren missen overzicht

Jongeren raken door de enorme berg aan digitale bestanden soms de draad kwijt en voor hen kan papier rust bieden. Ook klanten vinden het vaak prettig om een document in hun handen te hebben. Het maakt zaken concreet, begrijpelijk en prettig. Uiteraard moet het gebruikersgemak van het printen zijn afgestemd op het gebruik van steeds meer mobiele apparaten in zakelijke omgevingen. Vandaar de oplossingen voor printen via mobiele devices.


E-book Mobiel printen

Wilt u weten hoe uw medewerkers, klanten of bezoekers flexibel kunnen werken en printen met elk device? Lees het e-book Mobiel printen, altijd en overal printem doe je zo. Dat bevat volop informatie over mobiel printen en beantwoordt vragen als:

Wat is mobiel printen?
Wat zijn de voordelen?
Hoe implemeteer je dat?
en Wat zijn de 4 manieren om het mogelijk te maken?

Ook delen anderen hun ervaringen met mobiel printen. Download hier gratis het e-book

Dit artikel delen:

Webinar

Terugblik webinar Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk

Tijdens het webinar ‘Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk’ zijn o.a. de praktijkervaringen van TMZ en Jumbo met het automatiseren van documentintensieve HR-processen gepresenteerd.

Bekijk WebinarBusiness Case

Mobiel Printen Erasmus Universiteit

25.000 studenten printen vanaf hun eigen mobiel bij Erasmus Universiteit


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-28T14:08:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.