Spoelstra spreekt: Bezuinigen maar

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Er moet meer dan 26 miljard bezuinigd worden. Dus u begrijpt, ik ben met terugwerkende kracht alsnog voorstander van de kopvoddentax. Verder vind ik dat de koningin gewoon zzp'er moet worden en ze krijgt alleen nog maar uitbetaald op 30 april, Prinsjesdag en bij de kersttoespraak.

Derdewereldlanden mogen ons ontwikkelingshulp betalen en al die linkse hobbyclubjes krijgen geen subsidie meer. Maar goed, dan moet er nog steeds 25 miljard, 950 miljoen, 12 duizend, 4 honderd, 30 euro en 24 cent bezuinigd worden. Waar halen we dat vandaan?

Een domme ambtenaar denkt: bij onze ict-afdeling. Wat kost dat wel niet allemaal zo'n afdeling die alleen maar storingen oplost die ze zelf hebben veroorzaakt? Kunnen we niet beter inhuren? Maar een slimme ambtenaar denkt: bij onze ict-afdeling. We gaan efficiënter werken. Of nog sterker we gaan werken. Met ict.

Domme ambtenaren

Wie moeten we geloven? De domme ambtenaren? Dat waren anders wel altijd hele fijne klanten. Zij gaven bakken vol met geld uit aan hele eenvoudige applicaties.

Ik zou de slimme ambtenaar geloven. Want juist in deze tijd kan de ict-industrie zich bewijzen. Juist nu kunnen we de handschoen oppakken en zeggen. Het kan efficiënter, het kan goedkoper. Wat nou bezuinigen op ict? Investeren in ict!

Hoezo bezuinigen op de zorg? Schaf eens een keer een fatsoenlijk planningpakketje aan en schaf die balies af waarlangs ik moet om één afspraak te maken. Dan hou je ook nog wat geld over om een bejaarde 's nachts te verschonen.

Hypotheekrente

En mochten deze maatregelen niet helpen dan moeten de banken bakken vol met geld terug betalen, kan Wouter Bos zijn wachtgeld inleveren en gaan we de hypotheekrente minimaliseren voor mensen die boven de anderhalve ton per maand verdienen en een tweede en derde huisje in Toscane hebben en daar minder dan drie dagen per jaar verblijven.

Het is af en toe best lekker om populist te zijn. Ik kan niet wachten tot het 9 juni is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob(se)

De Partij Voor ICT? Mijn stem heb je.

Slimme ambtenaren doen alsof ze dom zijn.
Domme ambtenaren doen alsof ze slim zijn.
In beide gevallen gaat het geld over de balk.
De slimme ambtenaar wil graag aan het werk blijven en omdat hij weet hoe, besteedt hij de ICT uit.
De domme ambtenaar wil efficiënter gaan werken, maar hij weet niet hoe, dus besteedt hij de ICT uit.
In beide gevallen…. Juist.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-14T09:23:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.