Spoelstra spreekt: Ongezond

Jacob Spoelstra

Er werd van de week gedemonstreerd tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Hier stonden mijn kinderen zeker weten niet bij. Zij gaan ooit nog wel eens demonstreren tegen 5G, maar dat is pas over vijf jaar ofzo als we inmiddels op 9G zitten en zij nog steeds slechts 5G hebben.

De demonstranten maken zich zorgen over de straling die vrij komt bij de opvolger van het huidige 4G-netwerk. Dat dicht bij een zendmast wonen ongezond is, is volgens onderzoek van de overheid nog nooit bewezen. Goed, als je ’s avonds de hond uitlaat dan geef je licht, maar wat maakt het uit? Je was toch al het stralende middelpunt!

Zilver ondergoed

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het heeft geen nut om tegen 5G te demonstreren want je houdt het niet tegen. We willen nu eenmaal een beetje doorrijden en een goede internetverbinding. En deze twee dingen mogen best ten koste van onze gezondheid gaan. Al is het ongezond, we stoppen er niet mee. Desnoods gaan we met zijn allen in ondergoed van zilverpapier lopen, als we maar een goede verbinding hebben.

De angst voor gevaar bij nieuwe technologie is er altijd al geweest. Wij mochten vroeger niet te dicht bij de televisie zitten want dit zou niet goed zijn voor je ogen. Als de magnetron langer dan zes minuten aanstond, dan zouden je vullingen eruit springen. En als je je handen tussen het tosti-ijzer zou leggen, dan zouden ze verbranden. Alleen het laatste klopte en het onderzoek daarnaar was zeer pijnlijk. Ook van de mobiel zouden we een hersenaandoening krijgen en als ik sommige mensen erop zie staren, denk ik dat dit nog wel eens zou kunnen kloppen ook.

Onbeperkt internet

Maar of het waar is of niet, dat gaat niet uitmaken. We gaan er toch mee door. We stoppen er pas mee als de hele wereld uit asfalt met onbeperkt internet bestaat. En ik weet zeker dat er nu mensen zijn die denken: ‘Oh, maar dat zou fantastisch zijn!’. Deze mensen hebben dus al te lang voor het scherm gezeten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zijn dat dezelfde mensen als die roken, drinken en drugs gebruiken.
En dan vooral het verkeer in gaan?

Nederlandse dokters erkennen elektro overgevoeligheid als aandoening. En waarom 5G nou ongeveer dezelfde golflengtes als een magnetron gebruikt is mij nog een raadsel. Wel handig als je koffie koud is. Zet hem even voor een 5G zender en je hebt zo weer warme koffie.

@Johan:
Magnetrons werken op de eigenfrequentie van watermoleculen, en dat is ongeveer 2,4GHz. Dezelfde frequentie wordt gebruikt voor wifi, 4G, RF afstandsbedieningen, Bluetooth, ... Met 5G wordt, naast de bestaande frequentiebanden, ook hogere frequenties gebruikt, zoals 3,5GHz.

Wil je warme koffie via wifi / 4G / 5G / BT / ..., dan moet je wel geduld hebben. Een magnetron werkt met vermogens tussen 800 en 1000 Watt, je wifi router is beperkt tot 100 mW (of 200 mW als je illegale firmware gebruikt). Met andere woorden: vermenigvuldig de tijd die je magnetron nodig heeft om je koffie te verwarmen met 10000, en je hebt de tijd die je wifi router nodig heeft om je koffie op te warmen.

Maar eigenlijk is dit een heel slecht voorbeeld. Als koffieminnende ras-IT-er zou jij moeten weten dat je koffie nooit mag verwarmen! Maak gewoon nieuwe koffie, koude koffie gooi je weg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T09:53:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.