Van Vliet: Digitaal op vakantie

Dit artikel delen:

Perfect geregeld hoor, ik heb draadloos internet op het terras en kan dagelijks de VVV-sites in de omgeving raadplegen wat er te doen is. Met de vele webcams op de toeristische plekken kan ik van te voren precies zien hoe druk het is op de markten en het strand. Natuurlijk houd ik ook mijn Linkedinpagina bij en check op Facebook of er geen gekke dingen zijn gebeurd.

Daarnaast kan ik iedere dag mijn zakelijke e-mail raadplegen met twee laptops en een Ipod. Studio Sport mis ik niets van want de voetbalwedstrijden zie ik via Youtube. Mijn dagelijkse krant sla ik over want die ik lees ik via het beeldscherm. Niemand heeft in de gaten dat ik op vakantie ben.

De foto's en films die we onderweg maken kunnen we op vakantie alvast uploaden zodat we thuis alleen nog een keuze hoeven te maken uit de leukste foto's voor het printen.

Mijn dochter heeft een draagbare Dvd-speler waarop zij een box van vijftig films kan bekijken, de eerste drie heeft ze onderweg al gezien. Daarnaast kunnen we die Dvd-speler aansluiten op de tv in ons vakantiehuisje zodat we onze eigen homebioscoop hebben.

Wat ook handig is dat we alle vier een mobiele telefoon hebben zodat we precies weten waar iedereen is op het vakantiecomplex. Zo weet ik exact wanneer mijn zoon in het gamecenter is en mijn vrouw Steps doet in het fitnesscenter met haar Ipod op. Verder check ik regelmatig de voicemail van mijn vaste telefoon thuis of er nog is ingesproken door iemand van de voetbalclub. Daarnaast heeft mijn zoon altijd zijn PSP (Play Station Portable) bij de hand  voor als ie zich verveelt. Je hebt geen kind meer aan hem!

De TomTom is helemaal fantastisch, met alle files onderweg hield het navigatiesysteem precies het overzicht welke tijd we ongeveer op onze plaats van bestemming zouden aankomen. Ik hoefde alleen mijn cruise-control af en toe maar even aan te passen. Het was leuk om te zien hoe snel het systeem ons een alternatieve route aanreikte wanneer we onderweg op een ongeluk stuitten.

De enige omissie van de vakantie is dat we de ansichtkaart aan oma zijn vergeten te sturen.

Robert van Vliet adviseur e-overheid

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hij's leuk ;) Ik mis alleen de voorbereidingen thuis, kijken op de satellietplaatjes van Googlemaps hoe je het snelst bij de bar of zwembad komt. De kortingscoupons zoekende van dierentuinen, pretparken en wat dies meer zij.

"Niemand heeft in de gaten dat ik op vakantie ben"
Precies! En jijzelf waarschijnlijk ook niet... :-(

't Zal wel satirisch bedoeld zijn, maar anders is het in en in triest. Dan ben je het perfecte 'slachtoffer' van de hedendaagse multimedia maatschappij. Compleet gehersenspoeld dat je niet meer zonder de prullaria van de mediamarkt zou kunnen.

Ansichtkaart voor oma? Waarom stuur je haar dan ook geen email met een paar leuke digitale foto's erbij?

(Wie herinnert zich nog de tijd dat de vakantieganger vaak eerder in Nederland was dan de kaartjes...)

Je hebt oma toch wel even gebeld om te vertellen, dat je veilig was aangekomen?

Dit is inderdaad triest. Maar in alle realiteit... Voor die zoon en dochter is dit niet meer dan normaal.
De hele volgende generatie zal op deze manier op gaan... totdat ook dat echt virtueel wordt.

Wat triest om te lezen hoe alle digitale techniek je in staat stelt om het thuisfront totaal NIET los te hoeven, kunnen, willen laten. Volgens mij was dat nu net de essentie van vakantie;

"Er effu lekker helemaal tussenuit" :-P


Heb je ook analoog genoten van je vakantiebestemming, qua sfeer, gevoel, rust, ontspanning, eten, drinken, mooie omgeving, leuke mensen?

Vroeger was alles beter...?

Mij ontgaat het trieste in dit verhaal, reacties neigen naar conservatief.

:o)

Typisch Robert om zo op vakantie te gaan... hoewel de jaren gezien de foto ook voorbij gaan... Er is niets mis mee om alle beschikbare media in de vakantie te blijven gebruiken. Zelf hou ik dan alle media zoveel mogelijk buiten de deur en kijk hoogstens een keer per week in mijn mail, maar dat is heel persoonlijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-07T09:11:00.000Z Robert van Vliet