Van Vliet: Politie werkt aan Godfather 4

Dit artikel delen:

De lezers die regelmatig mijn columns lezen weten dat ik een hartstochtelijk liefhebber ben van maffiafilms. Niet alleen heb ik de Godfather-reeks 1, 2 en 3 diverse keren in de bioscoop en op tv gezien, ik heb er zelfs een dvd-box van. Ik had de hoop al opgegeven dat er nog een vierde film uit zou komen onder leiding van regisseur Francis Ford Coppola. De belangrijkste hoofdrolspelers, zoals Al Pacino, Robert Duvall en James Caan zijn inmiddels aardig op leeftijd.

Volgens mij hoef ik daar niet meer op te wachten. De volgende maffiafilm bestaat namelijk gewoon uit beveligingsbeelden die op Youtube beschikbaar zijn aangevuld met materiaal dat door crowdsourcing wordt verkregen.

Het wordt een compilatie van door veiligheidscamera's vastgelegde misdaden, aangevuld met materiaal van burgers. Afgelopen week gaf de politie van Napels daarvoor het startsein. Die heeft de schokkende beelden vrijgegeven van een brutale moord die op klaarlichte dag wordt gepleegd in de volkswijk Sanita, in het hartje van Napels. Een man met baseballpet schiet van dichtbij twee keer in de nek van een man die voor een bar staat en plaatst nog een genadeschot. De beelden van de moord zijn op 29 oktober verspreid en op de websites van alle media te zien, en ook wereldwijd via Youtube. 'Help ons de moord te vinden', luidt de ongebruikelijke oproep van de politie.

Aangezien de politie geen enkele idee heeft wie de moordenaar zou kunnen zijn en er veel getuigen zijn in een wijk waar iedereen elkaar kent, heeft zij tot deze unieke actie besloten.
Als de begrafenis van het slachtoffer, maar ook de arrestatie en berechting van de dader ook door iemand wordt gefilmd en op Youtube wordt uitgezonden krijgen we echt Godfather 4 op internet. Alleen, nu zonder acteurs, maar met echte mensen.

Robert van Vliet is adviseur e-overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-06T06:14:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.