Managed hosting door True

Computable Awards

Mathieu Paapst, universitair docent Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen (Centrum voor Recht & ICT)

Mathieu Paapst is universitair docent Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen (Centrum voor Recht & ICT). Voor Computable zit hij in de jury die voordrachten voor een nominatie van de Computable Awards beoordeelt.

Mathieu Paapst is ict-jurist en iBestuurskundige. Hij is werkzaam als universitair docent bij het Centrum voor Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij ondermeer les geeft in ‘Recht en Informatiemanagement’, en vakken op het gebied van het internetrecht. Zijn expertise ligt op het vlak van interoperabiliteit en standaardisatie, leveranciersonafhankelijkheid en open source, ict-aanbestedingen, internetrecht en internetgovernance. Paapst is tevens bestuurslid van de Internet Society (ISOC). Voorafgaand aan zijn academische carrière werkte Paapst onder andere voor de Mediamarkt-Saturn holding, Unisys, Yacht en voor Ictu.

Paapst is enige jaren zelf projectmanager geweest. Met die ervaring leert hij zijn studenten van de opleiding Recht & ICT hoe het is om in een projectgroep te werken, en waarom projecten soms moeizaam verlopen. Alleen door de dynamiek van een ict-project mee te maken kunnen deze toekomstige it-bedrijfsjuristen en -advocaten straks op een zinvolle wijze gaan meedenken met de business, terwijl ze tevens de risico’s in de gaten kunnen houden.

Jury

De jury voor de Computable Awards bestaat naast Mathieu Paapst uit Jeroen Aris (Heineken), Fred Bons (Ordina), Jolan Smeets (Rood Projecten) en Bernard Vuijk (Projects for Professionals).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4619771). © Jaarbeurs IT Media.
Mathieu Paapst

Mathieu Paapst


 

Twitterfeed

Powered by onze Social Media Partners ZorgDomein, Wiba IT, IntraData en iSense.


Interviews partners Computable Awards 2015

In het kader van de Computable Awards 2015 is met verschillende partners gesproken over de ontwikkelingen in de markt en hun organisaties. Lees hier de verhalen van Zetacom, F-SecureHaselhoff GroepFortinetRed HatQNHGlobal KnowledgeProgressChess iXConclusion & Parnassia Groep, Exact en Mendix.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×