Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google geeft het mobile web een boost’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Google’s bevoordelen van mobile-vriendelijke websites in zijn zoekresultaten. Een broodnodige boost voor het mobile web.

Mobiel internetgebruik verovert de wereld, maar veel websites zitten nog vast in het desktoptijdperk. Google dwingt nu een omslag af door in zijn zoekresultaten pluspunten te geven voor ‘mobile-vriendelijkheid’. Het algoritme van de - met flinke voorsprong - meestgebruikte zoekmachine geeft voorkeur aan websites die zijn aangepast voor gebruik op mobiele apparaten. Deze aanpassing geldt nu voor gebruikers die vanaf hun smartphones zoeken.

Analisten voorspellen dat bepaalde sites - met name in het mkb - flinke dalingen in hun bezoekcijfers zullen zien. Tegelijkertijd komt heel veel zoekverkeer en websitebezoek al geruime tijd vanaf mobiele apparaten. Het aandeel van dat bezoek neemt alleen maar toe. Tot op heden stuiten deze mobiele gebruikers maar al te vaak op sites die moeilijk of nauwelijks zijn te gebruiken op hun mobile devices. Google helpt het mobile web nu een stap verder, zij het met enige dwang. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat Google een grote en gevaarlijke gok neemt door desktop sites te benadelen.

Ten eerste kun je prima desktop sites op je telefoon bekijken en vaak erger ik me juist omdat ik verplicht wordt de mobiele versie te openen en dat ik daarmee vaak dingen mis die ik nodig heb.

Kans is groot dat het zoeken voor mij dus minder goed verloopt en ik vaker gebruik zal maken van andere zoekmachines die mij dan misschien beter bevallen...

Natuurlijk zijn sommige desktopsites slecht te gebruiken op mobiel, maar vaak zijn mobiele sites ook niet goed.

Misschien ben ik traditioneel, maar deze "bold push" zou verkeerd uit kunnen pakken en daarmee overspelen zij mogelijk hun hand.

Die soep wordt niet zo heet gegeten. Volgens Google en verschillende andere webmasters is er bij de zoekresultaten voor desktop versies nauwelijks verschil te merken.
Je hebt gelijk Henri, je moet de bezoeker steeds de mogelijkheid bieden te kiezen welke versie deze wil bekijken, dat is geen groot probleem.
Anderzijds is het niet slecht een mobiele weergave naast de desktopweergave aan te bieden, als extra service.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-23T08:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.