Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Toekomst telefonie ligt in Las Vegas

Dit artikel delen:

What happens in Vegas stays in Vegas. Dat zal gelden voor het gemiddelde vrijgezellenfeest en een enkel vakantietripje dat ‘the city of sin’ aandoet, maar zeker niet voor de Lync Conference. Editie 2014 vond zo’n twee weken geleden plaats in het hypermoderne Aria Resort, gelegen aan de beroemde Strip.

Op deze jaarlijkse conferentie presenteert Microsoft de nieuwste updates en features van Lync en hebben wij de gelegenheid om te spreken met onze internationale partners en leveranciers. Kortom: een must om bij aanwezig te zijn.

Onder meer Gurdeep Singh Pall, bij Microsoft verantwoordelijk voor Skype, gaf een keynote over de ontwikkelingen in de unified communications-markt. Belangrijkste conclusie? De markt deelt Microsoft’s visie op de technologie en het slimmer samenwerken. De vraag naar uc-oplossingen groeit met dubbele cijfers (al 38 kwartalen lang!) en er is door organisaties wereldwijd al bijna een miljard aan gespendeerd. Zo’n 60 procent van de enterprises heeft Lync inmiddels geïmplementeerd. Daarnaast is Lync nu beschikbaar op alle grote platformen (denk bijvoorbeeld aan Android) en is bovendien gekoppeld aan Skype. Zo kunnen zakelijke en privé gebruikers altijd en overal met elkaar in contact staan.

Universal communications

Een ander belangrijk punt is het toekomstbeeld van Microsoft op het gebied van uc. Een radicaal toekomstbeeld, welteverstaan. We zullen over een paar jaar namelijk niet meer over unified communications praten, maar over universal communications. Concreet betekent die nieuwe term dat mensen een telefoongesprek kunnen starten vanaf alle devices en applicaties die ze in gebruik hebben. Om dat te bereiken gaat Microsoft zich richten op het toegankelijk maken van communicatie op alle devices en vanuit alle diensten die het bedrijf aanbiedt, zowel voor zakelijke gebruikers als voor consumenten. Video is daarbij het belangrijkste element. De integratie van Lync en Skype kun je daarom als eerste stap zien.

Universal Communications betekent ook dat iedere organisatie, ongeacht grootte of budget, gebruik kan maken van communicatiemiddelen uit de cloud. Hosted Lync is daarom voor Microsoft en zijn partners, zoals ook Startready, een grote investeringspost. Organisaties kunnen al kiezen voor hosted Lync (bij ons is dat Private Hosted Lync of Lync4all) en voor Microsoft Office 365, dat ook in de cloud draait. In de toekomst moeten alle gebruikers van Lync, vanuit de cloud of niet, de mogelijkheid hebben om klassieke (PSTN) telefoontjes te plegen en te ontvangen.

Ook een shot Las Vegas nodig?

Op de website van Lync Conference 2014 kun je de keynote van Gurdeep Singh Pall terugkijken. Wij genieten ondertussen nog even na van een geweldige conferentie, het woestijnzonnetje en een spectaculaire stad!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De betere titel zou zijn : als je van gokken houdt dan ligt je telefonie toekomst in las Vegas.

Er zijn meer mogelijkheden dan alleen lync in deze wereld, alleen niet voor start ready waar ook de auteur zijn roots heeft. De WC eend vergelijking, is wat te afgezaagd ...maar o zo actueel hier.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-11T10:57:00.000Z Lucas Wensing
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.