Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

ICT-distributeur CNI Europe verrast partners

Dit artikel delen:

Op 6 maart heeft ict-solutions distributeur CNI Europe het partnerevenement ZIEN14 georganiseerd. Hoewel daar zoals gebruikelijk ook de fabrikanten die zij vertegenwoordigen hun oplossingen lieten zien, verraste CNI Europe de aanwezige gasten met een aantal bijzondere presentaties en acts.

ZIEN14 begon met een presentatie van Danny Mekic, in 2009 uitgeroepen tot succesvolste jonge ondernemer en tevens oprichter/directeur van strategisch adviesbureau New Team. Mekic maakte de honderdtachtig aanwezigen van ongeveer honderdtien partners bewust van onze afnemende privacy, door alles maar op sociale media te publiceren en overal aanwezige camera's. Uiteraard niet om de CNI-partners te demotiveren camerasystemen te leveren, maar om ze bewuster te maken van hun verantwoordelijkheid om klanten ook te adviseren over de privacyaspecten die gerelateerd zijn aan cameratoepassingen.

Als technologiefan heeft Mekic thuis ook een camera, alleen nog niet zo'n slimme als van de aanwezige fabrikant Mobotix, vertelde hij. Uiteraard belichte hij ook de overname van Nest door Google, om nog meer gedragsinformatie over mensen te verzamelen en andere plannen die de privacy beïnvloeden. Maar ook voorbeelden van de toegevoegde waarde die ict-oplossingen mensen te bieden hebben.

Everything you know is wrong

Na een pauze en netwerkgelegenheid zette David Palmer-Stevens de aanwezige partners aan het denken over dertien feiten die iedereen heeft geleerd, of als waarheid beschouwd, maar volgens hem niet kloppen. In het dagelijks leven is Palmer-Stevens systems integration manager EMEA bij Panduit, één van de fabrikanten die CNI Europe vertegenwoordigt. Hij begon met de wereldkaart die bewust in verkeerde verhoudingen wordt gepresenteerd om Europa groter te laten lijken, terwijl die al in de middeleeuwen in China correct is getekend. Daarna belichte hij een aantal oudheidkundige feiten die een andere zienswijze geven op het ontstaan van de mensheid, energetische innovaties waarover vanwege de oliebelangen amper iets te lezen is en wat we over een paar jaar volgens de exponentiële wet van Moore nog kunnen verwachten. Een onconventionele presentatie met veel intrigerende feiten en stof tot nadenken en discussie.

Voice & light art

Ter afsluiting van het middagprogramma verraste stemkunstenaar Niek Boes de aanwezige partners met een unieke audioshow. Boes kan met zijn stem namelijk een enorm aantal geluiden levensecht nadoen, variërend van een stoomtrein tot de fly-over van een Joint Strike Fighter. Maar ook de geluiden van monteurs die met een schroef- en nietmachine aan het werk zijn. Een uniek optreden met geluiden, cabaret en humor, die niet alleen het gehoor prikkelden. Daarover meer schrijven doet Boes zijn creatieve gave tekort, dat moet je live horen. Tijdens het buffetdiner was er buiten nog een lichtshow te zien, die ook moeilijk te beschrijven is. Samengevat was ZIEN14 een verrassend partnerevent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-12T10:58:00.000Z Henk Schotman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.