ITSMF stelt commissie in na kritiek leden

Dit artikel delen:

Bedrijfsvereniging ITSMF voor it-servicemanagement stelt een commissie in die de kritiek van een aantal leden gaat onderzoeken. Deze leden vinden dat het bestuur geen visie heeft en niet open is over beslissingen. De commissie bestaat uit vier mensen, twee leden en twee leden van de Raad van Advies. De uitkomsten van het onderzoek komen het eerste kwartaal van 2010.

Daarnaast heeft het bestuur erkend dat de interactie tussen het bestuur en de subgroepen van ITSMF beter kan. Een aantal leden noemde het bestuur te weinig betrokken. 'We hebben ons vooral bezig gehouden met de continuïteit van de vereniging. Nog voor de uitkomsten van het onderzoek gaan wij met de commissies om tafel zitten om te praten over hoe wij de interactie kunnen verbeteren', zegt secretaris Benno Peperkamp.

De commissie rapporteert in het eerste kwartaal over zijn bevindingen. Het bestuur heeft beloofd de adviezen van de commissie op te zullen volgen.

Ledenvergadering

 De vereniging nam het besluit tot het instellen van een commissie tijdens een ingestelde ledenvergadering. 'We hebben nog nooit zo'n grote opkomst gehad', zegt secretaris Benno Peperkamp. Hij vond het een 'vruchtbare meeting'. Ook de initatiefnemers van ALV zijn tevreden. Programmamanager Aad Brinkman van het itSMF Research Board: 'We hebben vertrouwen in dit viertal om helderheid te krijgen in de situatie die voorligt.'

Ledendiscussie

Leden en bestuurders van itSMF raakten met elkaar in discussie naar aanleiding van het opiniartikel 'itSMF is gedoemd te verdwijnen' van Aad Brinkman op Computable.nl. Vervolgens schreef hij een discussiestuk over een mogelijke toekomstige koers van de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De opkomst bewijst dat veel leden vinden dat er echt wat mis is in deze vereniging. Tijdens de ALV werd dat ook al snel duidelijk.
Dat de initiatiefnemers tevreden zijn is overigens niet waar. Het bestuur erkent onze minst ernstige kritiek over de communicatie naar werkgroepen maar verklaart bij de rest van onze kritiek die wij veel zwaarder vinden wegen dat deze niet op feiten gebaseerd zijn. Dat stemt ons niet tevreden en maakt ons zelfs nog meer ongerust. Wij hebben wel vertrouwen dat de commissie de feiten die er wel degelijk zijn zal vinden en naar buiten brengen.

Onze ongerustheid heeft weer grotere vormen aangenomen na het verspreiden van de notulen van de ALV. De aanwezige zullen herkennen dat een heel aantal zaken, zoals verwacht, niet feitelijk zijn weergegeven en opmerkingen van leden zelfs volledig zijn weg gelaten. Met name opmerkingen die "niet handig" zijn voor het bestuur (rondvraag) zijn weggelaten. Jammer, geinteresseerden kunnen bij mij "alternatieve" notulen opvragen.

Het is inderdaad frappant dat deze keer voor het eerst de notulen niet feitelijk weergeven van wat er is besproken en wie er wat voor zaken aan de orde brachten. Gelukkig heeft de secretaris beloofd dat hij binnen twee weken een verbeterde conceptversie zal aanleveren. Jammer dat dit niet ineens kon.
Dit helpt de zaak niet en schaadt de vereniging.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-03T11:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.