Vijf bedrijven strijden om BI Award

Vijf bedrijven zijn door een vakjury voorgedragen voor de titel 'Slimste organisatie van Nederland'. De titel gaat naar het bedrijf dat het beste gebruikmaakt van business intelligence (BI). Voorgedragen zijn juweliersketen Lucardi, detailhandelscoöperatie Intres Retail, installatiematerialenfabrikant Walraven, printer- en scannerleverancier Itec en gokbedrijf Holland Casino.

De vijf voorgedragen ondernemingen presenteren hun organisatie tijdens een zogeheten auditieronde aan de jury. Na deze bijeenkomst vallen twee kandidaten af. De resterende drie bedrijven worden definitief genomineerd. Zij maken kans om op de Business Intelligence Award 2010, die op 5 oktober 2010 wordt uitgereikt tijdens een tweedaags BI-symposium van ict-dienstverlener Sogeti en marktonderzoeksbureau Ovum.

De prijs ging vorig jaar naar het Diakonessenhuis in Utrecht. Business intelligence (BI) is voor zorginstellingen interessant geworden door de invoering van marktwerking in de zorg, zo stelde de jury van de BI Awards. Dankzij een goede en snelle implementatie leverde BI het Diakonessenhuis in negen maanden resultaat op. Zo kreeg het ziekenhuis een betere onderhandelingspositie met zorgverzekeraars en artsenmaatschappen. Daarnaast verbeterde de planning voor de bezetting van de operatiekamers en de inzet van personeel en budgetteert het ziekenhuis de verpleegcapaciteit strakker.

Business intelligence en information management symposium 2010

Sogeti en Ovum organiseren op maandag 4 en dinsdag 5 oktober 2010 voor de tiende keer het Business intelligence en information management symposium, gericht op senior ict- en businessmanagers. Thema dit jaar is 'Get smart with BI and IM'. Onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de BI Award 2010. Bezoek voor aanmelden of meer informatie de website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-17T13:40:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.