Programmeurs bannen Vista

Dit artikel delen:

Een groot deel van de Amerikaanse ontwikkelaars maakt nog altijd programma's voor Windows XP. Slechts een klein deel maakt applicaties voor zijn opvolger Vista. Volgend jaar komt daar wel verandering in.

Slechts 8 procent van de Noord-Amerikaanse ontwikkelaars schrijft applicaties voor besturingssysteem Windows Vista. Het grootste deel van de programmeurs schrijft nog steeds applicaties voor Windows XP. Uit onderzoek onder 380 Noord-Amerikaanse ontwikkelaars door Evans Data blijkt dat 49 procent nog steeds blijft ontwikkelen voor Windows XP.

Er is veel geschreven over de problemen met Windows Vista. Daarom wachten programmeurs vaak nog voordat ze applicaties schrijven die voordeel halen uit de nieuwe features van Vista, zegt ceo John Andrews van Evans Data aan de Amerikaanse nieuwssite ComputerWorld.

Volgend jaar kunnen we, volgens het onderzoek, meer applicaties voor Windows Vista verwachten. Bijna een kwart van de ontwikkelaars zegt dan wel programma's voor Vista te gaan schrijven. Het aantal programmeurs dat zegt volgend jaar nog applicaties voor Windows XP te maken is 29 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logisch, nu XP SP3 uit is kan deze nog wel even mee. Het is nu ook nog lucratiever voor XP te programmeren door de grote install base. Toch zou het beter zijn als programmeurs de software gewoon voor beide Windows-versies goed optimaliseren.

Met name UAC is 'designed to annoy you'. Zowel voor de gebruikers als ontwikkelaars.

OF, ben ik niet met je eens. Als gebruiker is UAC zwaar irritant, maar als ontwikkelaar is het dat alleen maar als je je programma verkeerd hebt opgezet (zoals uitgaan van admin rechten, schrijf rechten op disk op rare plaatsen, etc).

M.a.w., het maakt je als ontwikkelaar alleen maar duidelijk dat je iets fout (of niet netjes) doet.

Tsja, helaas hebben nog niet alle bedrijven (zeker de grotere) Windows Vista beschikbaar voor hun medewerkers. Ontwikkelen van software voor Windows Vista wordt dan ook vrij lastig!

Jammer dat er zo'n negatief aura rond Windows Vista hangt: heel veel ervan is toch echt wel beter of mooier dan in Windows XP. Microsoft zou m.i. veel kunnen oplossen door domweg in te zetten op het mogelijk maken van gebruik van XP drivers binnen Windows Vista ;) ...

@Jelmer: UAC is in het begin zwaar vervelend, maar als je het systeem op orde hebt gemaakt en je hebt UAC nog niet uitgeschakeld, dan merk je op een gegeven moment dat je het vrijwel niet meer ziet verschijnen ... Het werkt dus wel, m.i. zeker voor standaard gebruikers. Voor de ontwikkelaar is het inderdaad een ideale proef op de som voor de manier waarop hij/zij heeft ontwikkeld ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-15T11:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.