ICT Automatisering: 2,5 miljoen is voorgoed weg

Dit artikel delen:

ICT Automatisering verwacht niets terug te vinden van de 2,5 miljoen euro die door een medewerker is verduisterd. Bestuursvoorzitter Bram Schot beschouwt de miljoenen als verloren.

Bestuursvoorzitter Bram Schot van ICT Automatisering verwacht voorlopig niets terug te vinden van de 2,5 miljoen euro die door een frauderende medewerker is verduisterd. Het geld staat niet meer op de rekening van de verdachte. De politie zet het onderzoek naar de verdwenen miljoenen voort. Schot heeft er weinig vertrouwen in dat het politieonderzoek naar het verdwenen geld leidt.

De directeur kijkt met zijn boekhouders hoe de miljoenenfraude kan worden afgeboekt bij de jaarcijfers van 2008. Het bedrijf presenteert de cijfers op 13 maart 2009, maar de onderzoeken naar de fraude lopen nog. Schot: "De post bijzondere baten en lasten bestaat niet meer. We moeten gaan kijken hoe we dit afschrijven. Ik hoop dat we de post ‘buitengewone lasten als gevolg van fraude' kunnen toevoegen."

Het Barendrechtse bedrijf werd in 2008 slachtoffer van een miljoenenfraude. Een medewerker zou 2,5 miljoen euro hebben weggesluisd. De verdachte administrateur zit sinds het begin van februari 2009 vast. De fraude zou het werk van een individu zijn. Schot is ervan overtuigd dat de man die nu vast zit de dader is. De ict-automatiseerder  boekte over 2007 een omzet van 88,3 miljoen euro, de winst kwam uit op 6,1 miljoen euro.

Reorganisatie

Het bedrijf voert een reorganisatie door. Zeventig medewerkers komen gedwongen op straat te staan. Het gaat voornamelijk om mensen van de divisie die embedded software maakt. Schot benadrukt dat de reorganisatie en de fraude los van elkaar staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijf het vaag vinden, mensen die voor zulke bedragen vastzitten. die moeten VEEL ZWAARDER GESTRAFT worden.

A - ze helpen een onderneming de vernieling in (en das met deze recessie helemaal s#cks.Wie weet dat ze daar ook nog mensen ontslaan.)
B - Als die persoon weer vrij komt, kan hij/zij misschien toch op 1 of andere manier weer aan dat geld komen. En met een beetje geluk het land uit krijgen en daar heerlijk van genieten.

Ik weet niet hoelang zo'n persoon gemiddeld voor fraude zit. maar als hij gemiddeld zo'n 5000 euro per maand van dat bedrag afneemt. Kan hij/zij zo'n 41 jaar vooruit.

Van mij mag zo'n persoon publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. foto's, naam, achternaam (voluit). Zodat deze persoon NOOIT meer kan solliciteren.

Ronduit schofterig zoals deze persoon zichzelf verrijkt ten opzichte van alle anderen!!!

Het bedrijf ICT Automatisering heeft zelf ook onverantwoord gehandeld. Kennelijk is de automatisering, de administartieve organisatie en controlling intern niet op orde. En men wil op die gebieden ook nog externe opdrachten verwerven? Nooit doen!

Vind het anders nogal vreemd dat iemand die in een jaar tijd 2,5 miljoen achterover heeft gedrukt geen sporen nalaat.
Er moet toch een spoor te vinden zijn die tot op zijn minst een (groot) deel van het geld!

41jaar?? Dat krijg je alleen in rente al...
Als de politie weer te weinig man of middel heeft, loont de misdaad helaas weer. Ik hoop dat het een val is, want het klinkt hier alsof ICT het ook al opgeeft..

Als ik dit lees is mijn eerste reactie "complete BS!"
In het huidige zeer geavanceerd ict tijdperk - anno 2009 - waarbij "big brother"(nsa, fbi, cai, aivd, nederlandse regering), iedereen maar dan ook iedereen "in the grid" kan volgen.
Waarbij vele zo niet alle bank transacties electronisch gemonitord worden (via bijv. het SWIFT netwerk), forensic analyses gedaan kan worden via gebruikte computers, of logfiels van de betrokken internet service providers, transactielogboeken van banken, financiele instellingen en hun OLAP systemen...en dan ineens... zomaar..... outof the blue screen of death...:-P ... 2,5 miljoen euris weg, spoorloos, verdampt uit de kas van dit bedrijf?? Geloof jij het?

Dit lijkt op een potje verkeerde beleggingen met bedrijfskapitaal, kasopname graaien uit de interne schatkit. Ik ben ook heel benieuwd of ze priverekeningen van het MT hebben nagetrokken...Of er zijn partijen in het spel dit niet willen dat het geld gevonden wordt.
Mooi en leuk PR verhaal aan de buitenkant als decoy, maar wat speelt zich werkelijk af in het bedrijf?

Volgens mij gaat dit een recycle-bin Oh euuh doofpot affaire worden, waarbij de ware schuldigen niet berecht gaan worden. This story continues...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-20T09:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.