Ricoh investeert 220 miljoen in dienstentak

Dit artikel delen:

Printerleverancier en documentdienstverlener Ricoh investeert de komende drie jaar bijna 220 miljoen euro in zijn wereldwijde dienstentak. Het bedrag wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe diensten, nieuwe technologieën voor informatiebeheer en scholing van personeel. De leverancier zegt in Nederland ongeveer 70 procent van de omzet te behalen uit diensten. Dat percentage moet in de toekomst groeien naar 80 procent.

De genoemde investering in de dienstentak komt bovenop de jaarlijkse investering in onderzoek en ontwikkeling die jaarlijks zo'n 6 procent van de omzet bedraagt.  

Volgens de Nederlandse marketing-directeur Jeroen Punder loopt de dienstentak in Nederland voorop ten opzichte van andere landen in Europa en de rest van de wereld. Het geld wordt geïnvesteerd in de divisie MDS (Managed Document Services). Die divisie levert op maat gesneden adviezen en diensten voor document- en informatiebeheer en specifieke beheerdiensten. Dat varieert van advisering over documentbeheer tot begeleiding van eindgebruikers.

Nederlandse klanten van de Japanse leverancier zijn de gemeente Utrecht, KPMG, Oranjewoud en Unilever. De leverancier voert ook een opdracht uit voor patiëntenlogistiek bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, dat verhuist naar een nieuwe locatie.

Nederlandse omzet 400 miljoen euro

De leverancier meldt op de bedrijfswebsite dat het in Nederland ongeveer 1500 medewerkers heeft die jaarlijks ongeveer 400 miljoen euro omzetten. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch. De wereldwijde omzet bedraagt ongeveer 13 miljard euro. Het totaal aantal werknemers dat Ricoh heeft is 82.000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-01T11:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.