Ctac start zorgtak met Paul Zincken aan het roer

Dit artikel delen:
Ziekenhuis verpleegster zorg

SAP-dienstverlener Ctac richt een zorgtak op. Paul Zincken leidt de nieuwe disvisie. De zorgtak richt zich specifiek op het erp-pakket SAP For Healtcare. Zincken (48) werkte tussen april 2007 en december 2008 als directeur van de zorgdivisie van SAP-Nederland en werkte daarvoor onder andere voor Getronics PinkRoccade en IBM. De Bossche dienstverlener hoopt te profiteren van de groeiende vraag naar automatisering in de zorg.

Ctac stelt Zincken aan omdat het bedrijf naar eigen zeggen nog onvoldoende specifieke kennis heeft van de kernprocessen van zorgautomatsering. Onder aansturing van de nieuwe zorgdirecteur richt de dienstverlener zich op elektronische patiëntendossiers, patiëntenlogistiek, behandel- en zorgplanning en communicatie in de zorgketen.

Volgens financieel directeur Jan Willem Wienbelt kunnen zorginstellingen daarnaast profiteren van Ctacs kennis en ervaring in gebieden zoals erp- en backoffice-automatisering, vastgoed, asset management en beheer en outsourcing van complexe omgevingen.

Zorg is groeimarkt

Steeds meer automatiseerders richten zich op de zorgsector. Eerder verstekte Oracle zijn zorgtak via een miljoenenovername. Printer- en cameraleverancier Canon ziet de zorg als groeimarkt en chipleverancier Intel heeft een zorgdivisie die apparatuur levert voor zorg op afstand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-26T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.