Laatste BAS-divisie binnen paar weken verkocht

Dit artikel delen:
Getronics

De laatste divisie van het voormalige Getronics-onderdeel Business Applications Services (BAS) wordt binnen enkele weken verkocht. De ict-dienstverlener verwacht binnen afzienbare tijd een principeakkoord te tekenen met een koper.

Getronics PinkRoccade verwacht binnen enkele weken een principeakkoord te tekenen met een koper voor de divisie Business Solutions. Deze divisie maakte onderdeel uit van het bedrijfsonderdeel Business Applications Services (BAS), dat in juli grotendeels werd verkocht aan Capgemini.

Deze Franse dienstverlener nam de divisie Business Solutions niet over. Een woordvoerder van Getronics PinkRoccade zegt binnen afzienbare tijd een principeakkoord bekend te kunnen maken. Zij wil echter niet zeggen met welke partijen de ict-dienstverlener in gesprek is. Wel zegt het bedrijf verschillende biedingen te hebben ontvangen. Eerder vertelde de woordvoerder al dat Capgemini niet in het onderdeel geïnteresseerd is.

Twee onderdelen

Business Solutions bestaat uit een onderdeel dat software ontwikkelt voor de zorgsector en een deel dat software voor lokale overheden maakt. Of de onderdelen gezamenlijk zullen worden verkocht, ligt aan de biedingen van de partijen, zegt de woordvoerder. "Sommige partijen bieden op één onderdeel, andere op beide".

Betrekken van personeel

Getronics verkocht Business Applications Services (BAS), zonder de divisie Business Solutions, aan Capgemini. De koper liet weten dat een gezamenlijk team van BAS- en Capgeminimedewerkers met de ondernemingsraden bepaalt hoe het onderdeel wordt geïntegreerd in Capgemini. Dat zal gebeuren in het laatste kwartaal van 2008, zegt woordvoerster Madelon Kaspers van de automatiseerder. Pas nadat het team geschikte integratiescenario's heeft vastgesteld, neemt het bedrijf formele besluiten en kan de implementatie beginnen.

Ook Ordina had interesse in het bedrijfsonderdeel. Het bedrijf investeerde zevenhonderdduizend euro in zijn poging de divisie over te nemen. Dat blijkt uit Ordina's halfjaarverslag dat het bedrijf 19 augustus presenteerde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-22T11:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.