Ordina verkoopt belang in Finext voor 4 miljoen

Handen schudden

Ict-dienstverlener Ordina verkoopt financieel adviesbureau Finext voor 4 miljoen euro. Ordina verkoopt alle aandelen van het bedrijf aan zeventig van de 110 medewerkers van het financieel adviesbureau. De dienstverlener uit Nieuwegein wil zich volledig richten op de kernactiviteiten consulting, ict en outsourcing. De boekwinst over de verkoop bedraagt ongeveer 2,6 miljoen euro.

De veertig medewerkers die geen aandelen hebben gekocht van het bedrijf blijven voor Finext werken, zo meldt Ordina. Over 2010 realiseerde het financieel adviesbureau uit Voorburg een omzet 14 miljoen euro.

In 2010 verkocht Ordina zijn deelnemingen in netwerk- en SAP-dienstverlener Integer en managersopleider Ormit. Ordina deed die bedrijven van de hand omdat er te weinig synergie zou zijn met de kerntaken advisering, automatisering en uitbesteding. Integer werd voor 3,3 miljoen euro verkocht. Ormit werd voor 11,7 miljoen euro verkocht.

De dienstverlener uit Nieuwegein kan het geld goed gebruiken. Het bedrijf leed in 2010 een verlies van 7 miljoen euro. Daarnaast gaf de dienstverlener nieuwe aandelen uit om schulden af te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En over een paar maanden de volgende (uit)verkoop omdat er weer rente betaald moet worden...

Het is voor de medewerkers van Ordina te hopen dat de markt snel aantrekt (of dat er eindelijk een koper voor heel Ordina gevonden wordt) anders zou het wel eens snel afgelopen kunnen zijn. Er zijn maar een beperkt aantal onderdelen die los verkocht kunnen worden waarna er met droge ogen gezegd kan worden dat het in beleid is met de strategie.

Volgende in deze sage? Ik gok op Clockwork.

Finext, van harte gefeliciteerd dat jullie 'los' zijn van Ordina. Ontstaan binnen The Vision Web hoorden jullie uiteraard totaal niet thuis binnen een organisatie als Ordina. Ik wens jullie heel veel succes!!!

Volgende bericht:

Ordina verkoopt Ordina voor 1 Euro.

Stukje history volgen, Ordina te koop met geld toe net als vorig jaar met een afdeling (65 miljoen ofzo toe).

Het zal je baas maar zijn...

Goed nieuws. Proficiat voor Wim, Fokke en andere Finext mensen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-20T10:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.