Centric hernoemt Ordina BPO naar FSS

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Centric geeft bedrijfsonderdeel Ordina BPO een nieuwe naam: Centric Financial Solutions & Services (FSS). Volgens de onderneming staat de naamswijziging symbool voor een nieuwe start. Centric wil zich met de divisie en zijn nieuwe naam beter positioneren als dienstverlener voor de financiële markt. De divisie werd in april 2009 overgenomen van branchegenoot Ordina.

'In de turbulente beginperiode is de basis gelegd voor een evenwichtige, toekomstgerichte samenwerking met de klanten', schrijft de dienstverlener op zijn website. 'De afgelopen maanden is veel aandacht besteed aan de reorganisatie van de nieuwe dochteronderneming, met als doel de klant beter te bedienen en de verliezen terug te brengen.'

Het bedrijf verwacht dat FSS begin 2010 niet meer verlieslijdend is. Bij Ordina bezorgde het onderdeel in 2008 nog ruim 80 miljoen euro verlies. De woordvoerder wil geen nadere toelichting geven.

Financiële instellingen

Bij Ordina waren in de divisie de activiteiten van business process outsourcing ondergebracht. Daarvan maakten ongeveer tien klanten gebruik, voornamelijk financiële instellingen. Enkele klanten, zoals Robeco Direct, haakten weer af. Met die vermogensbeheerder sloot Ordina begin 2007 een tienjarig contract voor de uitbesteding van alle backofficeprocessen. Zestien maanden later zegde Robeco het contract op. Aanleiding was een verschil van inzicht over het te gebruiken computersysteem waarop de processen zouden worden verwerkt.

De mislukte ontwikkeling van een algemeen multibancair bpo-platform deed Ordina besluiten om zijn bpo-activiteiten over te dragen aan Centric. Centric ontving daarvoor 24 miljoen euro van Ordina. Van de 330 medewerkers verloren uiteindelijk ongeveer 70 kort na de overname hun baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nieuwe naam doet niet alle ellende vergeten van Ordina BPO. Vooral niet voor de getroffen oud-Ordinar BPO medewerkers:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/2996678/1276946/centric-schikt-ontslagzaken-met-61-werknemers.html

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/2995983/1276946/twaalf-extra-ontslagen-bij-bpodivisie-centric.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-03T15:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.