Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

DSL-internet: het einde van het 'stenen tijdperk'?

Dit artikel delen:

Naderen we het einde van het tijdperk van dsl-internet? Soms krijg je wel die indruk.

Het ene na het andere glasvezelproject voor bedrijven wordt uitgerold. Aanbieders van 'cloud diensten', zoals back-up of harde schijf online, hosted exchange, hosted office en hosted telefonie, schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze diensten stellen steeds hogere eisen aan de snelheid, stabiliteit en beschikbaarheid van uw internetverbinding.

Daarnaast wordt mobiel internet steeds betrouwbaarder, sneller en goedkoper. De opvolger van umts, lte (long term evolution) met snelheden tot 100 MB, dient zich langzaam maar zeker aan. Is er nog wel ruimte in de markt voor een 'good old' dsl-internetverbinding?

Zoals met alle telecomdiensten, is het ook bij een internetverbinding belangrijk om goed te kijken naar de behoeften van uw organisatie.
- Gebruikt u een internetverbinding alleen voor surfen en eenvoudige e-mail berichten, of downloadt en verstuurt u complete brochures via e-mail?
- Staat uw webserver in uw bedrijfspand of bij uw marketingbureau?
- Staan uw servers in uw eigen computerruimte, of heeft u deze buiten de deur neergezet?
Al deze zaken zijn van invloed op uw internetverbinding.

Als op uw locatie geen glasvezel beschikbaar is, of alleen tegen te hoge kosten, bent u sowieso aangewezen op een dsl-internetverbinding. Mobiel internet kan dan een alternatief zijn, maar biedt helaas nog niet overal een goede dekking. Maar zelfs als er wel een glasvezelverbinding beschikbaar is en de umts-mast staat bij wijze van spreken pal naast uw deur, wil dat nog niet zeggen dat een dergelijke internet verbinding voor u het beste is.

Omdat het lastig is en veel tijd kost om dit goed uit te zoeken, kan ik me heel goed voorstellen dat u gewoon gebruik blijft maken van uw huidige internetverbinding. Of 'om weer bij te zijn' gebruikmaakt van een actieaanbod van een bepaalde aanbieder. Toch is dit vaak niet nodig. Want welke internetverbinding het beste is voor uw bedrijf, is een kwestie van een goede analyse.

Heeft u geen tijd hiervoor? Dan is het goed om bij een adviseur langs te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Naast dsl is er vrijwel overal wel een kabelaansluiting mogelijk. De moderne kabelaansluitingen bieden snelheden tot 100 Mbit/s. In dat opzicht is dsl wel exit, en glas niet echt nodig. Kabel heeft de wedstrijd voorlopig gewonnen. Er zijn prima vergelijkingswebsites, die consument of bedrijfsleven kunnen helpen met deze simpele keuze. Het wordt wat anders als U een compleet WAN wil dimensioneren......
www.otmc.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-07T11:11:00.000Z Eddy Gijssel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.