CeBIT 2011

Kroes overweegt desktopvirtualisatie bij EC

Dit artikel delen:

Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie, overweegt desktopvirtualisatie bij de EC door te voeren. Kroes bezocht tijdens de ict-beurs CeBIT 2011 de Nederlandse standhouder Force Fusion. Die dienstverlener demonstreert op de beurs zijn dektopvirtualisatie-oplossing Lean Computing. EC gaat met deze oplossing een proef doen. De redactie van Computable filmde het gesprek.

Neelie Kroes, die verantwoordelijk is voor de portefeuille Digitale Agenda van de Europese Commissie, bezocht samen met een delegatie van de Europese Commissie een aantal standhouders op de CeBIT 2011, waaronder het Nederlandse Force Fusion uit Terneuzen. Luc van Stappershoef, business development director van Force Fusion: ‘We demonstreren haar onze ‘Lean Computing'-desktopvirtualisatieoplossing. Deze vdi-oplossing vereenvoudigt desktopmanagement en biedt flexibiliteit voor zowel de gebruiker als de systeembeheerder. In een Lean Computing-omgeving gebruikt elke virtuele desktop een minimale hoeveelheid aan storage. Alle applicaties zijn eenmaal geïnstalleerd. Er hoeft één besturingssysteem, zoals Windows 7 of Windows XP, onderhouden te worden, ongeacht het aantal gebruikers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van clients die geen onderhoud behoeven.'

Digitale Agenda

Kroes gaf tijdens het gesprek met Stappershoef aan interesse te hebben in desktopvirtualisatie. De Europese Commissie heeft zelf enkele duizenden desktops. Samen met Carl-Christian Bahr, die werkzaam is voor de portefeuille van Neelie Kroes, wordt er verder nagedacht om desktopvirtualisatie bij de Europese Commissie uit te rollen. Met Force Fusion wordt verder gesproken over het draaien van een proef met de Lean Computing-desktopvirtualisatieoplossing.

Neelie Kroes overweegt desktopvirtualisatie bij EC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze zou een spreekverbod moeten hebben, want ze weet niet waar ze het over heeft. De helft praat ze na, de andere helft verzint ze op goed geluk erbij.

Vergeet niet dat dit de vrouw is die Engelse spreekwoorden introduceerde zoals "Who sais A have to say the rest of the alphabet." En eind vorig jaar kwam ze met het idee dat we gigabitverbindingen nodig hadden zoals in Korea zodat we sneller kunnen e-mailen.

Dit staat even helemaal los van het idee desktopvirtualisatie, maar als ze een bak pinda's had gekregen op de stand van Plantronics had ze waarschijnlijk geroepen dat iedereen bij de EC een headset moest dragen. Ook ben ik blij dat ze niet de stand van Microsoft heeft bezocht waar de X-box stond.

Ze kwekt maar wat rond, 20 jaar geleden had iedereen over workstation, geen onderhoud, etc.
Wat is daarvan gekomen? Laptops, meer laptops, IPAD's IPOS's, smart phone zootje, etc :allemaal maar onderhouden en wel beveiligd.

Als deze pindapitch net zo duidelijk is als het geluid en de blik van Mevr. Kroes in het filmpje, zien we de resultaten blij tegemoet.

Er is niets mis mee dat ze desktopvirtualisatie wil gaan testen. Maar dat spreek je toch niet af op een beurs. Waar blijft de mogelijkheid voor anderen om mee te dingen naar de order. Handje klap?

-- Er hoeft één besturingssysteem, zoals Windows 7 of Windows XP, onderhouden te worden, ongeacht het aantal gebruikers --

En ik maar denken dat de overheid (en Europese overheid) een voorstander waren van Open Source (zoals Ubuntu). Mag hopen dat ze geen Windows gaan uitrollen bij EC.

Zijn er nog enterprises die werken met Linux als primary desktop platform? Come on Paul, welke planeet kom jij vandaan?
Overigens ben ik benieuwd hoe blij mevr. Kroes zelf zal zijn met dit "promotiefilmpje" die dan direct de Computable haalt. EC zal vast gewoon aanbesteden en diverse VDI partners uitnodigen...Ze heeft in 10 minuten wel een goede lunch achterover getikt ;-)

@Rik, Er zijn genoeg enterprises die met linux op de desktop werken, ook op deze planeet ;)

Vandaar dat VMWare HP VCE Cytrix en MSFT zelf focussen op VDI/win 7, heb ik het nog niet eens over partijen die VDI als core business hebben zoals Force Fusion,...geen focus op Linux. En echt ik moet hier in Nederland de eerste Linux brede implementatie op desktops boven de 1000 werkplekken nog tegenkomen! Globaal ken ik die cijfers niet maar ben ik benieuwd met welke referenties jullie komen ;-)

Gelukkig heeft die Kroes ook echt verstand van dit soort zaken en hebben we hier te maken met een terzake kundig advies.
Meteen maar doen dan he? En 2 jaar later berekenen hoeveel geld het gekost heeft.

Ik zou graag zien dat ze de gehele EC zouden gaan virtualiseren. Dat kan volgens mij zonder nader onderzoek.........

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-02T11:25:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.