DHL Parcel scoort nominatie met kortere response-tijd

ICT-project van het jaar in het grootbedrijf

Computable Expert

Bart van der Mark
. Expert van Computable voor de topics Outsourcing en Datamanagement.

DHL Parcel Benelux heeft een nieuw, rapid-response, consumer-facing track en trace-systeem, gebouwd op MarkLogic’s Enterprise NoSQL-databaseplatform, in gebruik genomen. Het nieuwe systeem werd door MarkLogic-partner DIKW in slechts tien weken gebouwd, volledig getest en in productie genomen.

Tijdens de testfase en sinds de uitrol heeft DHL Parcel Benelux enorme verbeteringen in response-tijden, zonder performance-verlies, zelfs tijdens piektijden. De gemiddelde reponse-tijd voor klanten die de status van hun pakketbezorging willen bekijken ligt momenteel onder de tweehonderd milliseconden, ruim binnen de DHL Parcel sla. De korte omlooptijd voor het in productie gaan heeft DHL Parcel een veel snellere roi gegeven dan mogelijk zou zijn geweest met een traditionele database.

DIKW en Marklogic hebben de case rond de implementatie van DHL’s nieuwe rapid response track en trace systeem sterk onderbouwd. Het business issue (response tijden van vijftien tot twintig seconden) was evident en het team heeft aangetoond een sterke oplossing te hebben bedacht en geïmplementeerd, waardoor de response-tijden zijn teruggebracht naar tweehonderd milliseconden en de oplossing veel schaalbaarder is geworden. Ook vormt de nieuwe oplossing een basis voor innovaties zoals het toevoegen van verkeers- en weersinformatie.

Tijdens het juryberaad op 22 april 2016 werd een uitstekende presentatie gegeven en volgde een heldere uiteenzetting van de case. Ook werden er heldere en realistische antwoorden gegeven op vragen van de jury.

Juryoordeel

De jury is onder de indruk van deze case omdat DIKW en MarkLogic een serieuze business issue met directe klant-impact voor DHL effectief hebben opgelost: klant-responsetijden zijn teruggebracht van vijftien tot twintig seconden naar tweehonderd milliseconden in een implementatietraject van twaalf weken. Daarnaast heeft DHL nu ook een zeer schaalbare oplossing. De case is sterk onderbouwd en de it-directie van DHL heeft zich zeer content getoond met de geleverde prestatie. Last but not least opent de nieuwe oplossing de deur naar belangrijke innovaties. Een terecht genomineerde in de categorie ICT-project van het jaar in het grootbedrijf.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-19T09:12:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.